Familia FnonF

Standard

O nouă provocare metodică s-a desfășurat într-un cadru natural generos cu participarea „Familiei FnonF” – metodiști, responsabili de cerc, consilieri educativi, membri ai consiliului consultativ – educație permanentă din județul Suceava la un…Picnic educațional.

DSC_0522Activitatea metodică a cercului activităților extrașcolare a răspuns unor întrebări cheie:

De ce? – „Fii tu schimbarea pe care o aștepți în lume!”

Unde? – Într-un cadru natural.

Cum?  Participare directă. Ateliere interactive. Creativitate. Învățare experiențială. Educație și învățare nonformală. Teambuilding.

Ce ce? Coșuleț pentru picnic – (ingrediente pentru minte, trup și suflet); Ținută lejeră, nonformală și normală. Voie bună și bunădispoziție. Experiențe. Proiecte educative. Metode și mijloace specifice învățării nonformale.

Cine? Inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare prof. Tatiana Vîntur, coordonator de cerc, prof. Alina Crețu.

Agenda întâlnirii a inclus activitatea de cunoaștere și intercunoaștere „Dragă Eu” intermediată de „jurnalul reflexiv” (Îmi place…, Nu-mi place…,Cei din jurul meu mă consideră…,Mi-ar plăcea ca cei din jurul meu să….) subliniind avantajele și beneficiile acestui instrument de lucru pentru activitățile cu elevii;  exemple de activități desfășurate cu „parașuta educațională” – instrument de lucru pentru activitățile recreative (coordonare si colaborare, teambuilding); activități de pantomimă  –  „Autocarul emoțiilor” și recomandari bibliografice: „Părinți străluciți, profesori fascinanți”, „Inteligența emoțională”, „Maculator cu idei nonformale”; „gânduri bune și bomboane” (Exemplu: „Dăruieşte-i persoanei pe care o iubeşti: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce şi motive pentru a rămâne.”- Dalai Lama) sau plăcinte cu răvașe (Exemplu: „Îmi promit…Să nu mai vorbesc decât despre sănătate, fericire şi prosperitate cu toţi cei care îmi ies în cale…” – Christian D. Larson (1874-1954) / Crezul optimistului)

În loc de feedback:

  1. Nevoia de a ieși din formal este necesară și completează învățarea realizată în mediul formal prin activități extrașcolare;
  2. „Familia FnonF” (formal – nonformal) este deschisă și are resurse RED (Resurse educaționale deschise);
  3. „Supa de pietre” – a fost excelentă!

Coordonator – prof. Tatiana Vîntur, I.Ș.J. Suceava

Responsabil de cerc – prof. Alina Crețu

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s