Cu viața mea apăr viața

Standard

Concursurile naționale „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” se desfășoară în conformitate cu Ordinul MEN nr.3825/2013. Concursurile au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează având ca obiective:
a) dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu
caracter exclusiv umanitar;
b) cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
c) adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul
iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru;
d) dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.

32326713_1904958156201738_4707346794219044864_nEtapa județeană a concursului „Cu viața mea apăr viața” s-a desfășurat la Dumbrăveni, cu sprijinul Primăriei Dumbrăveni și a Liceului Tehnologic „M. Eminescu” Dumbrăveni și cu aportul de specialitate a ISU „Bucovina” Suceava, a voluntarilor de la „Crucea Roșie” și SMURD.

Probele de concurs – proba teoretică și probele practice care sunt cronometrate: a. transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m; b.deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Echipajele de gimnaziu și de liceu au promovat proba teoretică, iar după toate cele trei probe clasamentul final a fost:

Gimnaziu:

Premiul I: Liceul Tehnologic „M. Eminescu” Dumbrăveni

Premiul II: Școala Gimnazială nr.6 Suceava

Premiul III: Școala Gimnazială „I. Ciurea” Fălticeni

Mențiuni: Școala Gimnazială Bosanci, Școala Gimnazială Drăgușeni, Școala Gimnazială „P. Comarnescu” G. Humorului.

Liceu:

Premiul I: Colegiul Tehnic „Al. I.Cuza” Suceava

Premiul II: Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni

Premiul III: Liceul Tehnologic „M. Eminescu” Dumbrăveni

Mențiuni: Colegiul Național de Informatică „S. Haret” Suceava, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca.

Domnul colonel Filip Ciutac a apreciat pregătirea teoretică și practică a echipajelor din concurs și importanța, pentru toți participanții, a deprinderilor dobândite pentru viață în domeniul pregătirii pentru protecția și apărarea civilă.

Palatul Copiilor Suceava, prin reprezentanții săi – director prof. Biatrice Choleva și prof. Liviu Maftean, a contribuit la reușita acestei ediții, punând la dispoziție cupele pentru echipajele premiate.

„Activitățile extrașcolare au un rol importante în formarea tinerilor; dincolo de premiul obținut este importantă stima de sine, încrederea, autocontrolul și gestionarea emoțiilor în condițiile și rigorile unui regulament. Apreciez echipajele care au ales să participe pentru prima dată la acest concurs, iar echipajele cu experiență competițională au înțeles importanța pentru viață a activităților de pregătire și apărare civilă . Felicitări pentru spiritul de fair-play și de competitivitate a concurenților, obiectivitatea și profesionalismul specialiștilor de la ISU „Bucovina” Suceava. Mulțumiri speciale autorităților locale a comunității Dumbrăveni, primar Pavăl Ioan și echipei manageriale a Liceului Tehnologic „M. Eminescu” Dumbrăveni care au contribuit cu generozitate la reușita acestei ediții” a spus Tatiana Vîntur – președintele juriului, inspector școlar pentru educație permanentă.

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s