Câștigă România!

Standard

Trei tineri din România au fost răsplătiți,cu prilejul Zilei Europei, emisiunea „Câştigă România!” a TVR2, pentru efortul pe care îl fac pentru a duce numele României în diferite competiții.

Ei vor pleca într-o excursie de 3 zile la Bruxelles, pentru a vizita locul unde se iau cele mai importante decizii la nivel european și unde, sperăm noi, ne vor reprezenta cu mândrie țara peste câțiva ani. Iată cine sunt cei trei copii frumoși:

DAVID CORNELIU TURTUREANU este elev la Liceul „Ștefan cel Mare” din Suceava, pasionat de științele exacte. În anul școlar 2015-2016 a trecut printr-un maraton al olimpiadelor, fiind calificat la 4 etape naţionale: fizică, Astronomie şi astrofizică, Ştiinţe pentru juniori și Informatică, participând la primele trei. Munca, perseverența, inteligența, dar mai ales seriozitatea lui David s-au concretizat în: medaliile de argint obținute la Olimpiada Națională de Fizică și la Olimpiada Națională de Astronomie şi Astrofizică, precum și medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Bulgaria, în luna octombrie 2016, cu toate că a fost unul dintre cei mai mici competitori. Anul trecut, conform datelor de la Ministerul Educației, David a fost singurul elev din țară care s-a calificat la cinci olimpiade: Astronomie şi astrofizică, Fizică, Lingvistică, Informatică şi Chimie. Calendarul competiţiilor i-a permis să participe doar la trei dintre acestea, David facând parte din loturile pentru olimpiadele de Fizică, Astronomie şi astrofizică şi Lingvistică. Performanţele sale de până acum stârnesc admiraţie şi anunţă o evoluţie academică excepţională.

ANA OCTAVIA GEOROGEANU este elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Jean Monnet” din Ploiești și îi place să lucreze cu oamenii, e creativă, deschisă și înțelegătoare. E vorbitoare de limba engleză, italiană și germană și a fost implicată în mai multe proiecte de voluntariat. A participat la patru proiecte Erasmus+, unul pe tema „Youth Unemployment” în Slovenia, altul intitulat „Discover! Create! Innovate!” pe tema de antreprenoriat și business management desfășurat în Lituania, un alt proiect legat de Uniunea Europeană și cetățenie europeană ce a avut loc în Loisy, Franța care s-a numit „We are EU”. Ultimul proiect Erasmus la care a participat a fost un dialog structurat ce a avut ca temă condițiile educaționale din România și îmbunătățirea acestora.

ADRIAN BARBAROȘ – elev al Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” este un foarte bun vorbitor de limba franceză, câștigând premiul II la concursul ,,Prietemps des poetes ” de anul trecut, este coordonator de proiect pentru Organizația Salvați Copiii din Suceava și Președinte al Consiliul Județean al Elevilor din același județ. Are calități manageriale dobândite prin participarea la organizarea școlii de vara ”Juniors of CNME” la sfârșitul verii lui 2017.
A luat premiul I la Olimpiada Județeană de Pedagogie-Psihologie
disciplina : Teoria și practica instruirii și evaluării.
Doamna Cătălina Chendea, Inspector de specialitate la Ministerul Educației Naționale și inspectorii școlari pentru educație permanentă au contribuit la activitățile preliminare selecției acestor tineri minunați.

Tatiana Vîntur – inspector școlar pentru educație permanentă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s