CDIdei în cărți, la Fălticeni

Standard

Sfârșitul anului școlar 2017-2018 ne pregătește o altă  provocare – cea de-a doua ediție a Festivalului – Concurs CDIdei în cărți. Amintirile din anul trecut, cu emoții trăite la maximum și premii pe măsură, ne-au făcut să ne dorim participarea și la această ediție.

Am citit mult, am căutat informații inedite și am meșterit la machete ingenioase. Drumul parcurs nu a fost ușor, dar ideea de a lucra în echipă și de a face altceva decât obișnuitele teme ne-a entuziasmat.

Sunt gândurile unor copii aflați în preajma etapei la nivelul instituției a concursului amintit. Inițiat de CCD Sibiu și Biblioteca Astra din același oraș, având parteneri numeroși la nivelul țării, competiția a preluat ideea unei activități cu caracter nonformal, aceea de ,,Muzeu literar”; astfel, participanții citesc un volum, realizează un obiect-machetă   pe care îl prezintă vizitatorilor și alcătuiesc un jurnal al întâlnirilor ce atestă munca depusă.

Conceptul acestui concurs a avut la bază dorința de a pune în valoare pasiunea pentru lectură a copiilor, oferind, în același timp un cadru potrivit dezvoltării abilităților artistico-plastice ale celor implicați.

Etapa la nivelul instituției s-a desfășurat la Școala AL.I. Cuza din Fălticeni pe 5 iunie; au participat 11 echipaje, reprezentante ale claselor a IV-a A și a IV-a C, coordonate de doamnele profesoare Ilincăi Daniela și Oșlobanu Mariana. Utilizând instrumentele de evaluare propuse de inițiatori, juriul format la nivelul școlii a selectat 4 echipe, îndrumate de aceleași cadre didactice, ce ne vor reprezenta la faza județeană a competiției, activitate care se va desfășura sâmbătă, 19 mai la Muzeul Bucovinei din Suceava.

Îi felicităm pe toți copiii participanți și le dorim succes la următoarea etapă a concursului. Suntem convinși că efortul și munca susținută vor da roade și că acestea vor fi răsplătite cu o excursie la Sibiu, acolo unde vor susține proba finală.

Prof. Dana Crăciun – Școala Gimnazială AL.I. Cuza Fălticeni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s