România Centenară prinde rădăcini!

Standard

În plin an centenar, marcați de  faptele durabile ale înaintașilor noștri ce transced realitățile politice actuale, elevii Colegiului Național de Informatică ,,Spiru Haret” Suceava, au participat la un proiect educațional cu dublă semnificație, pe de o parte să marcăm Luna Pădurii, iar pe de altă parte să contribuim la continuitatea patriotismului în spațiul românesc; și cum se puteau atinge aceste obiective decât prin plantarea de goruni, paltini și frasini, pe care i-au legat cu tricolor.

La activitate au participat 45 de elevi din clasele a X-a și a XI- a, însoțiți de coordonatoarele proiectului Maria Atănăsoae și Tatiana Matei. Plantarea de piueți a avut loc pe raza Cantonului Silvic Mihoveni de pe raza Ocolului Silvic Pătrăuți. O sută de puieți au primit bandă tricoloră în cinstea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918 și în memoria jertfei înaintașilor noștri. Astăzi am vrut să transmitem că suntem o verigă a unui lanț -românismul, și că suntem reponsabili de moștenirea primită de la străbuni și de zestrea pe care o transmitem la rândul nostru peste veacuri.

Nu este de neglijat nici grija cu care trebuie să abordăm problematica mediului înconjurător și mai ales Pădurea. Aceasta a reprezentat sprijinul românului de la naștere până la moarte , însoțindu-l pe parcursul vieții lui- covata în care erau legănați pruncii, masa la care se aduna familia, laița pe care așezau zestrea fetelor, brăduțul  pus pe acoperișul casei noi sau care însoțea nuntașii, sicriul care dădea o ultimă îmbrățișare lumească- toate erau dăruite de pădure. La acestea toate se adaugă rolul de adăpost și sursă de hrană.

Pentru toate aceste motive ,,România Centenară Prinde Rădăcini”!

Prof. Tatiana Matei, prof. Maria Atănăsoaie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s