Săptămâna conștientizării autismului

Standard

În preajma Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, marcată în fiecare an la nivel global pe data de 2 aprilie, la C.S.E.I. ”Sf. Andrei”, Gura Humorului s-a desfășurat proiectul educativ „Săptămâna conștientizării autismului„ – sprijin, educație, diversitate pentru copiii cu autism”, în perioada 26.III.-30.III.2018.

Scopul acțiunilor derulate a fost acela de a atrage atenția asupra problematicii autismului, a creșterii gradului de conștientizare de către membrii comunității a nevoilor speciale ale persoanelor cu autism.

Săptămâna a debutat cu realizarea unei expoziții cu  lucrări ale copiilor cu TSA, fotografii cu aspecte din activități, afișe. Cadrele didactice din școală au purtat ecusoane albastre în semn de solidaritate cu acești copii.

IMG_20180328_120345Activități realizate în parteneriat cu Clubul Copiilor Gura Humorului, Școala Gimnazială „Petru Comarnescu”, Detașamentul de Jandarmerie Gura Humorului, Școala nr. 4, Suceava au constituit oportunități pentru a împărtăși informații despre autism prin distribuirea de flyere, prin dialog, oportunități pentru crearea unor situații noi, diverse, pentru copiii cu T.S.A. Socializarea, stimularea unui comportament echilibrat în situații diferite, detensionarea psihică, reducerea anxietății, au drept consecință adaptarea la schimbare. Acest fapt se realizează prin desensibilizare treptată, cu pași mici, cu sprijin, înțelegere și acceptare.

S-au implicat în acțiuni de parteneriat profesorii Pintelescu Liliana, Istrate Isabella, Sîrbu Gabriela, Dascălu Neonila, Danilov Cristina, Strugariu Mirela, alături de persoane din instituții partenere.

Joi, 29.III.2018 s-a desfășurat activitatea ”Colorează-mi lumea prin dans, cântec, poezie, joacă!” cu și pentru 40 de elevi cu TSA.  Un număr mare de profesori și instructori de educație care lucrează cu acești copii s-au implicat în organizarea acțiunilor, fiind susținuți de director, prof. Ciocoiu Mihail, director adjunct, prof. Poclitaru Cătălina, iar părinții au fost prezenți alături de copii și cadre didactice.

Activitatea a debutat cu un colaj de poezii și cântece de primăvară, urmat de ritmoterapie. S-a format o horă mare a bucuriei, cu adulții și copiii prezenți, apoi copacul mânuțelor, atelierele de joacă, baloanele albastre, baloane de săpun și muzica au stimulat pozitiv comportamentul copiilor.

S-au implicat cu entuziasm în toate activitățile organizate prof. Ciornei Mihaela, Sîrbu Gabriela, Dascălu Neonila, Pintelescu Liliana, Groza Diana, Fînar Maria, Huțanu Ioan, Istrate Isabella, Diacon Gabriela, Strugariu Mariana, Danilov Cristina, Sahlean Oltea, Caraciuc Sonia, Jucan Monica, Cojoleancă Liliana, Buzoianu Georgeta, Ruscan Elena, Casandrei Ana, Chelariu Ingrid, Cioban Giorgiana, Breabăn Mihai, Dumbravă Claudia, Coorduneanu Maria, Duduman Ionela, instructori de educație Nicoraș Liliana, Coca Marinela, Donisan C-tin.

Coordonator, prof. Danilov Cristina-Mihaela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s