Lumea științelor

Standard

În cadrul activităților din Săptămâna Școala Altfel de la Colegiul Tehnic Al.I.Cuza Suceava, un loc aparte a revenit celei intitulate „Lumea științelor” desfășurată în  26 martie 2018, care a reunit un număr de aproximativ 40 de elevi de nivel liceal (IX-XI).

Acțiunea a avut ca scop valorificarea cunoștințelor de ordin științific ale elevilor, prin intermediul aplicației KAOOT și punerea în valoare a elevilor care au preocupări reale în domeniul fizicii, chimiei și biologiei.

Organizată de către profesor Mihaela Gula în colaborare cu profesorii de fizică, chimie și biologie, activitatea are deja tradiție la nivelul școlii, fiind al treilea an de când aceasta atrage un număr din ce în ce mai mare de elevi.

Înțelegerea unor fenomene fizice, chimice și biologice ce animă viața pe Terra,   aprofundarea cunoștințelor legate de evoluția Universului, dezvoltarea spiritului de lucru în echipă s-au regăsit în final ca obiective concrete atinse ale activității.

Echipajele de elevi formate din câte 6 membri, fiecare provenind  de la una dintre cele 5 clase prezente la activitate, au concurat pe baza set de 100 de întrebări grilă, sau rezolvarea unor teste pe  diverse teme realizate cu ajutorul aplicației KAHOOT.

La final elevii au putut trimite impresii despre activitate precum și sugestii completând un formular Google Docs. Elevii participanți la activitate au colaborat foarte bine între ei, fiind premiate toate cele 6 echipaje, la un scor foarte strâns.

Atmosfera destinsă, comunicarea și socializarea între elevi au fost atuurile cele mai importante ale învățării realizate într-o altă manieră decât cea clasică.

Prof. Mihaela Gula

Prof. Florentina Năsulea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s