Tradiție-valoare sacră, ediția a VI-a

Standard

Școala Gimnazială Ciocănești a găzduit pe 24 martie 2018, cea de-a VI-a ediție a Concursului Interjudețean de Cultură și Civilizație Românească „Tradiție-valoare sacră”, concurs de încondeiere ce reunește în fiecare an elevi ai claselor primare și gimnaziale care stăpânesc acest meşteşug, adevărată comoară a culturii populare româneşti.
Le mulțumim pentru participare elevilor reprezentând 13 instituții școlare din județele Suceava și Botoșani – Școala Gimnazială Ciocănești, Școala Gimnazială Poiana Stampei,Clubul Copiilor Vatra Dornei/ Filiala Dorna Candrenilor, Școala Gimnazială ”Ion Păun Pincio„- Mihăileni,Botoșani, Școala Gimnazială Coșna, Școala Gimnazială Nr.1. Vlădeni, Botoșani, Școala Gimnazială Brodina, Clubul Copiilor Gura Humorului, Școala Gimnazială nr.4 Vatra-Dornei, Școala Gimnazială Rogojești, Botoșani , Colegiul Național”Mihai Eminescu”- Suceava, Școala Gimnazială nr.1 Vatra-Dornei și Colegiul Național”Mihai Eminescu”,Botoșani – și îi felicităm pentru măiestria cu care au încondeiat ouă. S-au acordat 16 premii I,18 premii II și 10 premii III.
Ca și anul trecut, și anul acesta câștigătorii premiului I vor beneficia la vară de o tabără gratuită la Ciocănești când, pe durata unei săptămâni, vor descoperi o altă artă valoroasă, cea a picturii de icoane pe sticlă, alături de renumita artistă Maria Constantinescu.
De asemenea, am avut bucuria și onoarea de a-l avea în mijlocul nostru pe cunoscutul interpret de muzică folk-Ștefan Hrușcă, care alături de Ștefania Iacob, le-au ”predat” câteva acorduri de chitară copiilor de la Clubul de folk.

Prof. Claudia Samson

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s