O lume mai curată, o lume mai bună

Standard

Cea de a X-a ediție a concursului interjudețean de educație ecologică, intitulat ,,O   lume mai curată, o lume mai bună”, organizat de Clubul Copiilor Fălticeni, a avut loc în perioada 20-22 octombrie. Proiectul, coordonat de domnul profesor dr. Porof Marcel, este cunoscut datorită faptului că încurajează manifestările tinerilor în ceea ce privește protecția mediului și construirea unui viitor durabil, în acest an adresându-se acestora prin cele două secțiuni de concurs: prima, destinată proiectelor de mediu, și cea de a doua, destinată atelierelor practice și care a constat în realizarea de postere, fotografii, colaje, desene reprezentative pentru tema ,,Nostalgii de toamnă în județul Suceava”.

O lume3În urma selecției lucrărilor trimise în cea de a doua etapă a concursului, au fost aleși finaliștii, elevi din 10 județe din țară, ce au participat în mod direct la ultima etapă. Sprijinul Primăriei Municipiului Fălticeni și al Consiliului Local este de remarcat în acest sens, realizarea acestui concurs fiind imposibilă fără contribuția acestora. În timpul petrecut la Fălticeni, participanții au avut prilejul de a lua parte atât la activități specifice domeniului abordat în lucrările lor, cât și la unele ce le-au oferit ocazia să transmită idei, să se cunoască și să lege prietenii ce probabil vor dura în timp.

o lume1Ziua de 21 octombrie a fost dedicată unei activități ce a permis prezentarea unor aspecte interesante din județ, constând în realizarea unei aplicații practice pe un traseu ce a cuprins obiective diverse, și anume Salina Cacica, Cetatea de Scaun a Sucevei și Rezervaţia floristică „Fâneţele seculare de la Ponoare”. Restul zilei a fost dedicat vizitării și descoperirii Fălticeniului,. Elevii au vizitat Muzeul de Artă ,,Ion Irimescu” și Muzeul Apelor ,,Mihai Băcescu”, după care au fost la Baza de agrement ,,Nada Florilor”. Ținând cont că tot în această perioadă s-a desfășurat și Târgul Mărului, activitatea s-a dovedit a fi și un prilej de promovare a orașului prin descoperirea principalelor obiective turistice, a locurilor reprezentative și a ospitalității specifice.

O lume2Pe parcursul celor trei zile de concurs, alături de participanți și de profesorii însoțitori, au fost și doamna profesoară Pascariu Daniela și grupul de voluntari, format din membrii cercului de protecție a mediului, care au contribuit la buna desfășurare a concursului, oferindu-le participanților o experiență plăcută. La finalul zilei de 22 octombrie, juriul și-a desemnat premianții: la secțiunea de proiecte de mediu, categoria liceu, premiul I a fost obținut de Delia Maria Apostol și de Emilia Irina Boambă, de la Clubul Copiilor Fălticeni, coordonați de prof. Porof Marcel și prof. Pascariu Daniela; Premiul II a fost obținut de elevii de la Palatul  Copiilor Victoria, iar premiul III a fost obținut de elevii de la Palatul Copiilor Bacău. La categoria gimnaziu, premiul I a fost obținut de Clubul Copiilor Pașcani, premiul II de către Clubul Copiilor Piatra Neamț, iar premiul III de Școala Gimnzială ,,Al. I. Cuza” Fălticeni.  La secțiunea de postere și afișe, premiul I a fost obținut de către echipajul de la Rădăuți, locul II de către echipajul de la Hârșova, iar locul III de către echipajul de la Palatul Copiilor Victoria. La secțiunea de colaje și machete, Palatul Copiilor Victoria a obținut locul I, echipajul de la Botoșani a obținut locul II, iar echipajul de  la Hârșova, jud. Constanța a obținut locul III.

La faza finala a concursului au participat direct și indirect circa 120 elevi din 17 județe.

Director,

Prof. Dr. Marcel Porof

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s