Școala altfel – activități antitrafic de persoane

Standard

În săptămâna 23-27.10.2017, la nivelul Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza”, Fălticeni se desfășoară activități în cadrul programului „Școala altfel”. Astfel prima zi a fost dedicată luptei împotriva traficului de persoane iar cadrele didactice, alături de copii s-au implicat în activități educative în cadrul parteneriatului Suceava Antitrafic Networking-2017 parte a proiectului „Rețea de suport și prevenire a traficului de persoane în județul Suceava-Antitrafic Net Suceava”. Acțiunile în cadrul acestui proiect au debutat de fapt la începutul lunii octombrie cu o sesiune de instruire, coordonată de subcomisar de poliție Orza Liliana iar din partea Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” a participat dir. adjunct al unității, care la rându-i a diseminat informația  colegilor. Drept urmare la nivelul școlii s-au desfășurat activități care sa vizeze lupta împotriva traficului de ființe umane”, un fenomen foarte grav în societatea actuală, căruia i-au căzut victime mulți adolescenți și copii.

Trafic_2Activitățile au urmărit creșterea gradului de conștientizare cu privire la traficul de persoane în rândul copiilor și adulților. Au fost explicați termenii trafic de persoane, exploatarea unei persoane, victimă, traficant de persoane și prezentate cauze și statistici cu privire la acest fenomen prin intermediul unui material power point,distribuindu-se pliante. Pentru a conștientiza pericolul generat de  formele diferite ale traficului de persoane, elevii au urmărit secvențe din documentarul ,,Nefarious”, identificându-se modalități de prevenire și soluții de combatere a traficului de persoane. Feedback-ul activităților s-a realizat prin prezentarea de către elevi a  a unor sloganuri, mesaje antitrafic de persoane, desene adresate potențialelor victime, precum ,,Naivitatea costă”, ,,Ființele umane nu au preț”, ,,Nu fi o victimă a traficanților de persoane”, ,,Nu te lăsa înșelat”, ,,Traficul de persoane nu iartă”, ,,Nu crede în vise false, spune nu  traficanților” etc.

Elevii au manifestat interes în aflarea de informații despre traficul de persoane, fenomen de risc major cu repercursiuni grave în rândul victimelor.

Activtățile proiectului au fost postate pe pagina facebook Anitrafic Net Suceava, s-a întocmit un raport detaliat pe instituție cu modele de bună practică, modele ce vor face subiectul unui manual ce va fi realizat de către Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

Dir. adjunct,

Prof. Brîndușa Nisioi

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s