Let`s do it, Romania! – o nouă ediție

Standard

Şcoala are menirea de a organiza si desfășura o vie și susţinută mișcare de educaţie ecologică și protecţie a mediului, iar elevii sub îndrumarea cadrelor didactice pot și trebuie să formeze marele detașament de apărători ai naturii. Adevărata educaţie ecologică își va atinge scopul numai când se va reuși ca elevii – cetăţenii de mâine – să fie convinși de necesitatea ocrotirii naturii și să devină factori activi în acţiunea de conciliere a omului cu natura. Fiecare elev trebuie să se transforme într-un ocrotitor conștient al naturii. O oportunitate de a cultiva civismul și responsabilizarea fiecărui individ pentru mediu este Proiectul global „Let’s Do It!”.

Jean Bart1Spectacol de culoare, implicare maximă, sâmbătă dimineață, Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava, 47 de elevi, traseu de pădure, ECOLOGIZARE, misiune împlinită, pădure salvată. Acestea au fost coordonatele acțiunii desfășurate în data de 21 octombrie 2017,  în cadrul proiectului „Let`s do it, SUCEAVA!”, la Școala Gimnazială „Jean Bart”. A fost timp pentru noi și am ales implicarea.

În unitatea noastră școlară există entuziasm şi implicare pentru participarea ca voluntari în cadrul acestui proiect, atât din partea elevilor, cât şi a cadrelor didactice, acestea din urmă având atât statul de organizatori, cât şi de voluntari în acţiunile propriu-zise. În cadrul proiectului ne-am propus sensibilizarea membrilor comunităţii în care locuim şi  crearea unui parteneriat permanent cu responsabilii comunităţii locale pe teme de protejare a mediului natural al orașului Suceava. Participare noastră ca voluntari, mediatori ai comportamentului de voluntar ecologist în special, dar şi ca al celui de voluntar, în general, este o nouă provocare la care am vrut să participăm, în cadrul Proiectului Educaţional  Let΄s do it, Suceava!. Școala noastră a răspuns inițiativei Asociației BioSilva Suceava și a Asociației AREAS pentru derularea unei Campanii județene de ecologizare.

IMG_20171021_110433Natura în spectacolul toamnei suferea. Din cauza ignoranței și a lipsei de implicare. Voluntari, mai mici sau mai mari, cu zâmbet și cu voință de schimbare au răspuns apelului celor de la Asociația BIOSILVA și Asociația AREAS de a ecologiza o porțiune de pădure. Și-apoi să vezi implicare! Clasele a III-a A, a V-a A, VI-a A și a VII-a A au pornit-o de dimineață, cu ceața în plete, pe cărări de pădure. Pădure care avea nevoie să respire.

Iată rezultatele intervenției: comportamente responsabile ale elevilor, atitudine și implicare față de mediul înconjurător, mormane de saci cu deșeuri și tot ce-a putut scăpa mâna iresponsabilă a omului, spațiu igienizat, parteneriat reușit, bucurie. Bucuria unei activități împreună, a unui timp pentru și în natură, pentru și prin muncă, cu noi și despre noi. Felicitări pentru elevii și profesorii implicați, pentru susținătorii proiectului și pentru această inițiativă. Ne bucurăm că mai avem pădure, că toamna mai poate scrie pe frunze povestea muncii, că putem respira aer curat și admira spectacol de culoare. (Prof. Ilciuc Lăcrămioara – Școala Gimnazială „J. Bart” Suceava).

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Ion Barbir” Capu Câmpului au participat astăzi la campania Let s do it, Romania! și au reușit să strângă 66 de saci menajeri în zona albia râului Moldova și zona împădurită de la intrarea în Gura Humorului. (prof. Catargiu Ana-Maria)

let s do it, Suceava 2017-liceuŞi în acest an, pe 21.10.2017, elevii Liceului Teoretic ,,Ion Luca” Vatra Dornei au răspuns prezent propunerii  de a participa la acţiunea de voluntariat, organizată la nivel judeţean, ce are drept scop igienizarea zonelor verzi din oraşe/sate şi zonele periferice ale acestora. La activitate au participat 20 de elevi şi trei cadre didactice, ce au adunat deşeuri din zona Dealului Runc, preluate apoi de firme specializate, demonstrând că implicarea în problemele comunităţii este un pas important, pentru un oraş mai curat. (Coordonatori al activităţii- prof. Gîm Lavinia, Heidel Gabriela, Acatrinei Irinel Mioara)

LETS EconomicAu răspuns prezent încadrul campaniei: Let’s do it Romania , un nou obiectiv atins de elevii Școlii Gimnaziale Panaci; Campanie de ecologizare în comuna Moldovița cu elevii și profesorii Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” ,angajați ai Ocolului Silvic și ai Primăriei Comunei Moldovița, Colegiul Economic „D. Cantemir” Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Școala Gimnazială nr.4 V.Dornei, Școala Gimnazială „I.Creangă” Suceava; Let`s do it Fălticeni! Un grup de elevi inimoși de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ (clasele V A, VII C, VIII A, VIII B) , împreună cu doamnele profesoare Stoleriu Cristina, Crăciun Cristina, Grigorescu Georgeta; Școala Gimnazială Bunești.

bunestiDis de dimineață curtea  Școlii  ,,Artur Gorovei” Bunești s-a animat de prezența zglobie a  elevilor din clasele primareși  gimaziale conduși de învățătorii și profesorii  lor, dimpreună cu directorul coordonator prof. Dorina Todirică. Un număr de 75 de elevi și 10 cadre didactice au realizat o frumoasă acțiune de ecologizare a centrului și satului vechi din Bunești și a centrului satului Podeni. Elevii s-au bucurat de o zi frumoasă, presărată cu emoțiile și bucuria de a fi ,,un mic doctor al naturii, care se bucură când e înjrijită și ne bucură când o simțim curată!”  după cum a menționat, un participant din cadrul proiectului. S-au adunat 50 saci de deseuri selecționate: hărtie și plastic. Elevii au fost răsplătiți cu dulciuri și fructe de către profesorii gazdă și oficialitățile locale. Natura a zâmbit și noi dimpreună cu ea la final. (Pr. prof. Florin Grigorescu)

Felicitări tuturor participanților în campania pentru mai bine în jurul tău!

Tatiana Vîntur

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s