Școală de vară la final

Standard

Moment al împlinirii, al bilanțului, al frumosului acum la încheierea activităților celei de a VIII-a ediții a Școlii de Vară intitulată „Mâini dibace, minți agere III”.

Tradiţia organizării Școlilor noastre de vară, la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava, a început în anul 2010, din dorința unor tineri, pe atunci liceeni și studenți, de a se întâlni și pe timpul vacanței, într-o încercare de folosire utilă a timpului liber. Era un mod plăcut de a ne îmbogăţi cunoştinţelor și de a ne apropia de valorile culturale, religioase și naţionale. Astăzi, o parte din beneficiarii de odinioară ne sunt alături ca voluntari, coordonatori de activități.

Am avut bucuria de a ne fi parteneri: Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Liceul Tehnologic Iorgu Vârnav Liteanu, Școala Gimnazială Gulia, Școala Gimnazială Măriței, Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava.

Întreaga perioadă  a activităților școlii de vară, 7 – 12 august 2017, a fost una deosebită care ne-a umplut sufletul de bucurie. Și cum să nu fie așa când, încă din prima zi, copiii participanți ne-au arătat că încă citesc. Citesc și împărtășesc și cu ceilalți cele aflate.

Scoala Vara maini dibaceToți participanții la activități ne-au arătat cât de creativi pot fi. S-au străduit să realizeze mici brelocuri și brățări, flori din hârtie creponată, felicitări utilizând tehnica quilling sau au redecorat obiecte prin tehnica șervețelului.

Jocurile propuse de coordonatori au avut mare trecere la copii. Ne-am amintit împreună cu ei și de jocurile copilăriei noastre: Țară, țară vrem ostași, Rațele și vânătorii, Buchețele.

Scoala de vara maini2O parte din activitățile noastre s-au adresat celor un pic mai mari, ei având posibilitatea să aleagă între atelierele de pictură bizantină, sculptură sau cusături tradiționale. Rodul mâinilor lor a fost unul deosebit.

A fost o săptămână solicitantă pentru noi, coordonatorii, dar satisfacția avută la final, când am expus lucrările copiilor a fost specială. Ne-am simțit minunat împreună cu copiii, am consolidat prietenii, am cunoscut oameni noi ne-am promis să ne revedem și la alte activități ale Asociației Mereu Tineri până la următoarea ediție a Școlii de vară.

Adresez mulțumiri ostenitorilor și participanților pentru clipele petrecute împreună.

Prof. Ramona Nicoleta Husarciuc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s