Savurați cafeaua!

Standard

Un grup de oameni de succes în apogeul carierei lor, toți având joburi și poziții importante, mașini și case, au făcut o vizită unui fost profesor. Discuția a alunecat treptat spre cât de stresantă și obositoare e viața zi de zi. 

Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună și s-a întors din bucătarie cu un vas mare plin cu cafea și o mulțime de cești. Unele erau din porțelan fin, altele din sticlă, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate și scumpe, unele cu inserții aurite, altele cu toarta ciobită, și i-a rugatpe fiecare să se servească.

Când toți aveau câte o ceașcă de cafea în mână profesorul le-a zis: Dacă ați observat fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceașcă scumpă și fină lăsând ceștile simple și ieftine goale pe masă.
E normal să vreți ceea ce e mai bun în viață, dar tocmai asta e sursa problemelor și a stresului pe care il aveți zi de zi. 

caffeine-shutterstock

Nu contează ce ceașcă ai ales, cafeaua are același gust. Ceașca nu adaugă nicio calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce ați vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceațca și totuți, inconștient, ați ales cele mai scumpe și bune cești. Și apoi ați început să vă uitați la ceașca celuilalt gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră.

Viața e ca o cafea bună: jobul, banii, cariera, mașina, casa, hainele, poziția în societate sunt ceștile. Doar ne ajută să ne trăim viața, dar nu sunt VIAȚĂ.

Hainele pe care le avem, poziția în societate și banii nu înseamnă viața. Doar ne ajută să trăim viața. Nu definesc ceea ce înseamnă viața. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioși pe alții care au mai mult și nu reușesc să se bucure de ceea ce au. Câteodată concentrându-ne doar pe ceașcă, uităm să savuram cafeaua. 

Savurați cafeaua, nu ceștile! 

Cei mai fericiți oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiți oameni știu sa se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viața să fie frumoasă.

TV

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s