Sărbătoarea de sub brazi

Standard

Școala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata, Suceava a organizat a X-a ediţie a FESTIVALULUI CONCURS INTERJUDEŢEAN DE FOLCLOR ”SĂRBĂTOAREA DE SUB BRAZI” , duminică, 11 iunie 2017, la Iulius Mall – etaj. Acest concurs-festival este inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și\ Interjudețene 2017 (fără finanțare MEN), CAERI/MEN 2017/Domeniul D/poziția 719 și CAERI/ISJ Suceava/B.28/ adresa nr. 2139 din 02.03.2017.

Timp de o zi, au concurat pe scenă 630 de copii din patru județe: Suceava, Botoșani. Neamț și Iași, din 58 de instituții de învățământ. Publicul și juriul au apreciat 26 de formații și ansambluri de dans popular, o șezătoare, 11 grupuri / duete vocale, 1 grup vocal-instrumental, 3 soliști instrumentali și 98 de soliști vocali.

S-a atins și în acest an scopul desfășurării/derulării acestei activități, și anume, acela de a stimula copiii/tinerii în păstrarea, transmiterea şi revigorarea folclorului românesc, a datinilor şi obiceiurile populare româneşti prin găsirea de forme si modalităţi concrete de transpunere scenică a obiceiurilor populare. Concursul a fost structurat pe secţiunile dansuri populare, obiceiuri populare, grupuri vocale, solişti vocali şi instrumentişti, formaţii instrumentale. La fiecare secţiune și nivel de vârstă au fost acordate premii I, II, III și mențiuni. Juriul format din iubitori de folclor, specialiști în muzică și coregrafie, prof. Ceică Loredana – I.S.J Suceava, prof. Buraciuc Iulia – Elena și  prof. Săveanu Mihaiela – Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava,  prof. coregraf Salup Mărioara – Palatul Copiilor Suceava au acordat și premii speciale copiilor ce au impresionat prin calitatea actului artistic prezentat.

Buna desfășurare a acestei activități, ce încununează munca din cadrul proiectului derulat de Școala Gimnazială ”Ioan Băncescu” Adâncata, se datorează partenerilor – Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Primăria Adâncata, sponsorilor, profesorilor implicați, elevilor participanți, părinților și colaboratorilor. Coordonatorii Festivalului Concurs Interjudețean de Folclor ”Sărbătoarea de sub brazi”, în urma feed-back.ul primit de la profesorii colaboratori`, afirmă că a fost o activitate de nota 10 la cea de-a X-a ediție a acestui eveniment. Felicitări tuturor!

Coordonatorii acestui proiect:

director prof. Crăciunescu Maria

consilier educativ prof. Palaghianu Lavinia Ocsana

Informații, fotografii și filmări: https://www.facebook.com/scoala.adancata.9

https://www.facebook.com/scoala.adancata.9/media_set?set=a.270818926724904&type=3&pnref=story

https://bucovinatv.ro/category/in-curtea-scolii/    min. 11

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s