Festivalul sportului școlar

Standard

Pe 1 iunie s-a dat startul celei de a XVII-a editii a festivalului ZILELE SPORTULUI SCOLAR. Pe parcursul a patru zile, 1500 de elevi si cadre didactice de la 37 școli din România, Ucraina și Moldova s-au întrecut la mai multe discipline sportive.

Joi s-au desfășurat întrecerile la șah și handbal băieți, impunându-se eleva Cociorvan Ana Maria de la Școala Gimnazială Burla la fete si elevul Grigoraș Paul de la Școala Gimnazială „B. Vodă” Rădăuți. La handbal băieți, Școala Milișăuți a câștigat competiția rezervată claselor I-IV, iar Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos s-a impus  la categoriile V-VI si VII-VIII.

DSC_0041Vineri, la tenis de masă s-au impus frații Foca Ciprian și Melania de la Școala Gimnazială „B. Vodă” Rădăuți, iar la handbal fete, trofeele au fost adjudecate de LPS Suceava la clasele I-IV și clasele V-VI și de Școala Gimnazială Milișăuți la catgoria VII-VIII. De remarcat si numarul mare de echipe de handbal fete: 19!

Sâmbătă, a fost ziua dedicată întrecerilor la tenis de câmp și atletism precum si Crosul Olimpic, manifestare organizată cu sprijinul Academiei Olimpice Române – filiala Suceava. S-a impus elevul Dumistrăcel Ștefan de la Școala Putna (tenis de câmp, băieți), iar la fete, eleva Ruști Emilia de la Școala Gimnazială nr. 2 Iaslovăț.

DSC_0169In probele de atletism (50 m, aruncarea mingii de oina, 600m, 800m, 1000m, stafeta 4×300) s-au impus elevi de la scolile din Putna, Straja, Ulma, Vicovu de Sus, Radauti nr. 2, Rădăuți nr. 5, Marginea, Bălcauți, Negostina, Măneuți, Frătăuții Vechi, Liceul Tehnologic Special Bivolarie. Duminica s-au  desfasurat competitiile de fotbal cu participarea a nu mai putin de 59 de echipe, dintre care una din Moldova – scoala Zagarancea(raionu Ungheni) si doua din Ucraina – Școala Cuciuru Mare (raionul Storojinet). La fete, Scoala Putna s-a impus la clasele I-IV și Școala nr. 2 Marginea la clasle V-VIII. La baieti, Școala nr. 2 Iaslovăț a câștigat la cl. I-IV, Școala Zamostea la cl. V-VI și Școala Bălcăuți la cl. VII – VIII. Întrecerile la fotbal au fost supervizate de Ciprian Anton, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal si de profesorii de la LPS Suceava: Ovidiu Murariu, Marius lup si Claudiu Sevaciuc. Unul din arbitrii competitiei a facut parte din delegatia ucraineană.

Evenimentul de la Putna face parte din calendarul oficial al Inspectoratului Școlar Judetean Suceava, al Directiei Județene pentru Tineret și Sport și este organizat de Școala Putna. Partenerii oficiali: Primăria Putna, Asociația pentru Dezvoltare Locală Putna, Asociația Județeana de Fotbal, Asociația Judeteana Sportul pentru Toti, Inspectoratul Judetean de Politie Suceava, Ocolul silvic Putna, Decathlon Suceava, Academia Olimpica Romana – filiala Suceava.

Director Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Putna

Profesor Ciprian Cretan.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s