7 pași validați în programul Eco Școala

Standard

În preajma Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie- cu tema „Conectarea oamenilor cu natura” s-au desfășurat activitățile de evaluare și reevaluare a școlilor din cadrul programului internațional „EcoSchools”.

Eco_17Programul internațional „EcoSchools” are scopul de a îmbunătăți calitatea mediului în școală și în împrejurimile acesteia, printr-o muncă în echipă: elevi, cadre didactice, părinți, comunitate. Cei implicați în program au posibilitatea recunoașterii la nivel național prin câștigarea unui premiu prestigios: „Steagul Verde”, dar și statutul de Eco-Școala fiind incluse în marea familie internațională a școlilor ce promovează valorile educației pentru mediu.
La nivel internațional, programul Eco-Școala este coordonat de Fundația de Educație pentru Mediul Inconjurător (F.E.E.), care reunește organizații neguvernamentale ce acționeaza la nivel național în domeniul educației pentru o dezvolatare durabilă. La nivel național programul este coordonat de Centrul Carpato Danubian de Geoecologie București, președinte prof. dr. Cornelia Dincă.

În perioada 29-31 mai 2017 au fost evaluate și reevaluate unitățile școlare care pe parcursul a doi ani au desfășurat activități specifice temelor alese de echipa de proiect și care au respectat cei 7 pași în derularea programului:Comitetul Eco-Școala, analiza problemelor de mediu; Planul de acțiune al unității implicate; Monitorizarea și evaluarea activităților din planul de acțiune; curriculum – modul de îmbunătățire a abilităților și comportamentelor ecologice în cadrul unor discipline de învățământ; implicarea comunității în desfășurarea activităților; eco-codul unității implicate.

Paltinoasa1Unitățile școlare evaluate și care vor primi Steagul Verde pentru prima dată sunt: Școala Gimnazială „I. Ciurea” Fălticeni și Colegiul Tehnic Rădăuți, iar școlile reevaluate au reconfirmat statutul de EcoȘcoala pentru următorii doi ani: Școala Gimnazială Oniceni, Școala Gimnazială Bogdănești, Școala Gimnazială Bosanci, Grădinița cu Program Normal Bosanci, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Școala Gimnazială Șcheia, Școala Gimnazială Păltinoasa, Școala Gimnazială nr.2 Vatra Dornei, Școala Gimnazială Panaci, Liceul Teoretic „I.Luca” Vatra Dornei,Școala Gimnazială „M. Eminescu” Rădăuți, Școala Gimnazială nr.3 Suceava.

Totodată au reconfirmat unitățile școlare care au desfășurat activități în cadrul programului internațional „Mănâncă responsabil”: Grădinița „Țăndărică” Suceava,Școala Gimnazială „B. Vodă” C. Moldovenesc, Grădinița „Micul Prinț”Rădăuți.

În activitatea de evaluare și reevaluare au fost prezentate rezultatele obținute de colectivele de elevi: spirit civic, copii și elevi cu abilități de viață îmbunătățite, comportamente civilizate față de natură și mediu îmbunătățite în comunitățile școlare și în localitățile vizate, evenimente eco marcate prin acțiuni de ecologizare, plantare de puieți, parteneriate cu organizații și instituții care au ca obiect de activitate promovarea valorilor pentru mediu, spirit de voluntariat și activism în slujba mediului înconjurător.

Premierea școlilor evaluate și reevaluate și care au fost validate de comisia de evaluare (prof. dr. Cornelia Dincă, inspector școlar Tatiana Vîntur, un delegat APM Suceava) vor fi premiate în cadrul Seminarului Național „Parteneriat în educația pentru mediu” care se va desfășura pe 30 septembrie 2017, la București.

Tatiana Vîntur – coordonator zonal EcoȘcoala

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s