Cu viața mea apăr viața

Standard

Concursul cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învățământul gimnazial şi liceal şi este organizat la nivel național de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență și Societatea Crucea Roşie din România.

CVAV1+17Concursurile cu tematică de protecție civilă „Prietenii pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața” au obictivele:

a) dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar;

b) aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;

c) adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență;

d) formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acțiunile de prevenire şi de intervenție în situații de urgență.

DSC08194Sâmbătă, 27 mai 2017, la Liceul Tehnologic „M. Eminescu” Dumbrăveni, cu sprijinul Primăriei Dumbrăveni, cu aportul de specialitate a ISU „Bucovina” Suceava și a IȘJ Suceava, s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național „Cu viața mea apăr viața”, cu participarea a 7 echipaje de gimnaziu și liceu, echipaje de fete, de băieți sau mixte.

Echipamentul de specialitate a fost pus la dispoziție de ISU „Bucovina” Suceava dublat de personalul de specialitate, voluntari SMURD, voluntari ISU, arbitri de concurs cu implicarea profesionistă și generoasă a domnului colonel Țipișcă Radu.

DSC08192Concursul a cuprins trei probe, o probă teoretică și două probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanța de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Emoțiile, antrenamentul, lupta cu cronometrul la probele practice, munca în echipă, experiența de concurs au făcut diferența în clasamentul final, dar toți participanții și-au îmbunătățit abilități de viață, abilități importante pentru fiecare zi, dincolo de concursul propriu zis.

Clasamentul final:

Gimnaziu:

DSC08263Premiul I – Liceul Tehnologic „M. Eminescu” Dumbrăveni, prof. Iavni Simona

Premiul II – Școala Gimnazială nr.6 Suceava, prof. Voinescu Dan

Premiul III- Școala Gimnazială Drăgușeni, prof. Muntean Mihaela

Diplomă de participare – Școala Gimnazială „I.Ciurea” Fălticeni

Liceul:

DSC08199Premiul I – Colegiul Tehnic „Al.I.Cuza” Suceava, prof. Lungu Lucian, Dragoș Magazin

Premiul II – Liceul Tehnologic „M. Eminescu” Dumbrăveni, prof. Iavni Simona

Premiul III – Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, prof. Suduc Zâna

Echipajele situate pe primul loc vor participa la etapa interjudețeană ce se va desfășura în județul Iași.

CVAV2Felicitări și succes în îmbunătățirea abilităților de viață, de protecție civilă, pentru propria viață și viața celor de lângă noi.

Mulțumiri conducerii liceului pentru sprijinul acordat în organizarea concursului, director Apetrei Mihaela, director adj. Adriana Duceac.

Președintele concursului – inspector școlar Tatiana Vîntur

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s