Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF)

Standard

În perioada 2 – 11 iunie 2017 va avea loc, la Cluj Napoca, a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc. În cadrul festivalului va fi organizată și a XV-a ediție a atelierul de film Let’s go digital!, care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video.

Timp de 10 zile participanţii la proiect iau contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei sunt îndrumaţi de profesionişti din cinematografia română, lucrează cu aparatură de filmare profesională, au acces la toate evenimentele festivalului şi au întâlniri cu invitaţi din lumea filmului. Cei 15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii, lucrează în echipe de câte 3, la finalul atelierului rezultând 5 filme de scurt metraj, pornind de la o temă dată, realizate în totalitate în 10 zile. Filmele celor 15 realizatori sunt proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalului, care votează cel mai bun film. Acesta e premiat şi proiectat în cadrul Galei de închidere. Tinerii interesați se pot înscrie pe site-ul festivalului, până la data de 5 mai 2017. Selecţionarea celor 15 participanţi va fi făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj.

Informații suplimentare puteți afla de pe site-ul festivalului (www.tiff.ro), secțiunea dedicată LGD sau prin e-mail, lgd@tiff.ro.Vă rugăm să faceți cunoscută această oportunitate elevilor de liceu din județul dvs., atât printr-o adresă de informare, cât și prin postarea pe site-ul ISJ/ISMB/CJE/CME a informațiilor legate de LGD.

Tatiana Vîntur

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s