Școala altfel – Colegiul Economic

Standard

În săptămâna 27-31 martie 2017, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava s-au desfășurat activități în cadrul Programului național  ”Școala altfel”. Echipa de coordonare, alcătuită din: conducerea instituției de învățământ, cadre didactice, reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor, reprezentanți ai Comitetului de părinți, a fost implicată în organizarea, derularea și monitorizarea activităților.

„Săptămâna altfel” a reunit elevii, cadrele didactice și invitații în acțiuni tematice structurate astfel:

  • luni și marți activități de prevenire și educație adresată elevilor și părinților: prevenirea consumului de alcool, tutun, droguri, produse etnobotanice, prevenirea traficului de persoane și activități de dezvoltare a noilor educații (educația pentru mediul înconjurător, educația pentru timp liber, educația pentru sănătate etc.)
  • miercuri: Ziua artei teatrale
  • joi: Ziua verde
  • vineri: Istoria Bucovinei între trecut și prezent.

O privire retrospectivă asupra săptămânii, scoate în evidență următoarele activități:

  • ”Provocările adolescenței”

Asociația părinților și profesorilor din Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava a organizat, luni 27.03.2017, în colaborare cu Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava, activitatea ,,Provocările adolescenței”, activitate la care au participat 30 de părinți 100 de elevi, 10 cadre didactice.

Invitați speciali: doamna Elena Costea – medic nutriționist la Spitalul de Urgență Suceava,  doamna Aurelia Dobromir – medic primar la Centrul Județean de Planificare Familială și Contracepție Suceava și psihologul școlii –domnul Florin Bagiu.

Temele de discuție abordate au făcut referire la: stilul de viață sănătos, consumul de tutun, alcool, droguri la adolescenți și gestionarea corectă a problemelor ce pot să apară în viața adolescenților care decid să-și înceapă viața sexuală.

Întâlnirea a fost interactivă, a avut un impact puternic asupra participanților și a prilejuit schimburi interesante de opinii.

Detalii despre activitățile din Școala altfel: Scoala altfel_2017_Colegiul Economic _D_Cantemir_Suceava

Coordonator de proeicte și programe educative,

Prof. Livia Vranciu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s