Săptămâna Francofoniei

Standard

Elevii Şcolii Gimnaziale Milişăuţi, coordonaţi de prof. Dumitraşcă Liliana, au participat, începand cu data de 19 martie și până pe 24 martie 2017, la diverse acțiuni organizate în județ cu ocazia Săptămânii Francofoniei.

Duminică, 19 martie 2017, elevii clasei a VI-a B au prezentat, pe scena Casei de Cultură din Gura Humorului, sceneta intitulată „Une classe de cancres”, alături de Sauciuc Iuliana, eleva din clasa a VII-a A, care a interpretat o piesă din repertoriul interpretei Indila, „Love Story”, în cadrul Festivalului “Soyons Francophones!”, editia a IV-a.

17506448_1369010169804532_1831941225_n Luni, 20 martie, șase elevi din aceleași clase au participat la acțiunea „Pique-nique poetique” organizat de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Elevii școlii noastre au fost încântați să observe că sunt cei mai tineri participanți la această activitate, școala noastră fiind și unica școală gimanzială participantă din județ. Elevii s-au implicat cu entuziasm, au participat la concursul de poeme în limba franceză, au alcătuit „haiku”-urile specifice acestui picnic poetic, au socializat cu ceilalți participanți la picnic (studenți, elevi de liceu și cadre universitare), experiența aceasta fiind benefică pentru elevii noștri, atat din punct de vedere social, cât și cultural.

Pe tot parcursul săptămânii 20-24 martie, toți elevii de la clasele V-VIII au făcut cunoștință cu Francofonia, prin intermediul unor scurte prezentări, pe clase, a acestei sărbători, prin audiții de cântece în limba franceză și discuții în jurul importanței studierii limbii franceze ca limbă străină.

Pe data de 24 martie s-a desfașurat și o acțiune colectivă, la nivel de școală, unde mai multe clase au asistat la prezentarea tuturor activităților pe care le-au desfasurat elevii claselor a VI-a B si VII-a A (54 de elevi) cu ocazia francofoniei. Acestia le-au povestit colegilor impresiile lor, le-au arătat imagini și material video de la evenimentele la care au participat și, la final, au interpretat momentele cu care au participat la Festivalul Francofon de la Gura Humorului.

A consemnat prof. de limba franceză, Dumitrașcă Liliana

Consilier educativ, Marciuc Adriana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s