Luptători pentru libertate

Standard

Joi, 23 martie, 55 de elevi de la Școala Gimnazială Milișăuți, clasele a VII-a și a VIII-a, au participat la activitatea denumită „Luptători pentru libertate”. Scopul acesteia a fost conștientizarea elevilor asupra traficului de persoane și a componentelor sale.

Trafic_milisautiElevii au desfășurat activitatea în prezența unui specialist din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centru Regional Suceava, inspector Stadler Laura, care a urmărit realizarea unei acțiuni cu ocazia lansării Campaniei online „Alegi să prețuiești sau să strivești!”. Discuțiile și dezbaterea organizate pe tema traficului de persoane au făcut referire la formele de exploatare (cerșetorie, muncă fizică, sexuală), metode de recrutare, repercursiuni legale. Totodată, s-a insistat pe modalitățile de prevenire a exploatării și înlăturarea riscurilor acestui fenomen: siguranța în grupul de prieteni, expunerea informațiilor despre propria persoană, pericolul site-urilor de socializare.

Pe parcursul activității, elevii au vizionat un material video cu mesaj antitrafic, iar la final, dorind să-și îndeplinească misiunea de „Luptători pentru libertate”, elevii și-au prezentat lucrarile (desene, mesaje și sloganuri) și le-au expus pe holul școlii în speranța conștientizării celorlalți elevi mai mici și a părinților asupra acestui fenomen care lovește și țara noastră.

Prof. Adriana Marciuc

 

 

Consilier educativ, Marciuc Adriana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s