Equinox

Standard

Sâmbătă, 18 martie 2017, s-a desfășurat cea de a XIV-a ediție a Concursului Județean ,,Equinox” , organizat de Asociația Educatorilor Suceveni în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava- Departamentul Observator Astronomic Suceava și Inspectoratul Școlar al Județului Suceava. Concursul face parte din CAEJ/2017 al IȘJ Suceava.

1490 de  creații plastice, peste 20 de machete, 50 de eseuri și fotografii ale preșcolarilor și elevilor din județul Suceava au ilustrat minunat pasiunea celor mici pentru astronomie.

Cei mai curajoși dintre cei mici s-au întrecut în dovedirea cunoștințelor din domeniu astronomic. 9 echipaje din școli gimnaziale din județul Suceava (,,Grigore Ghica Voievod”, ,,Miron Costin”, ,,Ion Creangă”, ,,Ioan Băncescu”- Adâncata, ,,Ion Irimescu”- Fălticeni, Falcău, Rotunda) au avut de parcurs 3 probe destul de dificile, care i-au condus prin spațiul cosmic. 3Chiar dacă punctajele obținute i-au așezat într-un clasament, cu toții au fost câștigători, pentru că la final au putut să afirme cu bucurie că au reușit să acumuleze cunoștințe deosebit de interesante despre lumea în care trăim.

Concursul Equinox poate fi considerat un prim pas al participanților pasionați de astronomie, spre obținerea pe viitor a medaliilor internaționale în acest domeniu, cu care Suceava se mândrește deja de câțiva ani.

Prof. Maria Adriana Nichitean

Tatiana Vîntur

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s