Martie pe meleagurile copilăriei – ediția 2017

Standard

Sărbătoarea Mărțișorului a fost întâmpinată de către copiii din învățământul primar și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Satu Mare prin organizarea unei expoziții cu lucrările participante la concursul interjudețean din cadrul proiectului „Martie pe meleagurile copilăriei”, expoziție ce a încântat ochii privitorilor prin bogăția de culori și prin varietatea materialelor folosite în realizarea lucrărilor și a tehnicilor de lucru prezentate.

foto             Şcoala Gimnazială Satu Mare a iniţiat acest proiect în anul şcolar 2010- 2011 sub forma unui concurs la nivel judeţean. În anul şcolar 2012- 2013 a luat  forma unui concurs interjudeţean, sub egida M.E.C.T.S., desfăşurat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.  La ediţia a V-a (2017) au participat cu lucrări impresionante un număr de 363 de elevi, îndrumaţi de 95 de cadre didactice, provenind din 56 de şcoli generale, grupuri şcolare, cluburi ale copiilor şi elevilor. S-au primit mărtişoare şi colaje din 25 de judeţe ale ţării și din municipiul București.Concursul are două secțiuni: Secţiunea I:  Un mărţişor inedit și Secţiunea a II-a:  8 MARTIE în suflet de copil- colaje.

În urma jurizării, unui număr de 107 lucrări li s-au acordat premii și mențiuni la ambele secţiuni, iar lucrărilor nepremiate li se vor atribui diplome de participare.

Lucrările premiate vor fi publicate în revista proiectului (cu ISSN) pe suport electronic.

Concursul a fost mediatizat la începutul lunii februarie pe site-ul www.didactic.ro, pe site-ul școlii www.scoalagimnazialasatumare.ro și pe blogul şcolii: www.scoalasatumare.blogspot.com.

Succesul acestui concurs poate fi evidenţiat prin participarea elevilor din comuna Satu Mare şi din întreg judeţul Suceava, dar şi a elevilor din alte 24 de judeţe și din municipiul București. Ca şi anul trecut, şi la această ediție, în cadrul concursului  ,,Martie pe meleagurile copilăriei”, se  susține sensibilizarea şi  educarea elevilor din învăţământul primar  în vederea dezvoltării simţului estetic, antrenarea lor în activităţi menite  să le cultive şi să le dezvolte interesul pentru tradiţii şi obiceiuri.           

A consemnat prof. Georgeta Antochi – director Școala Gimnazială Satu Mare, județul Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s