Let’s Be ECO!

Standard

Concursul ,,Let’s Be ECO!” a fost organizat de „Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu și inspectoratele școlare din țară. Aflat la prima ediție a proiectului  de economie circulară, acesta a constat într-o competiție dedicată unităților de învățământ din mediul rural la care au participat 716 școli, din care 32 școli din județul Suceava. Scopul proiectului a fost susținerea comunităților din mediul rural de a preveni risipa unor resurse extrem de importante, prin reutilizarea resurselor.

Hreniuc Riccardo, clasa Pregatitoare B, Scoala Ipotesti, Jud. Suceava (1)Lansarea concursului a  fost un prilej potrivit pentru ca elevii Școlii Gimnaziale Ipoteşti să se implice în activităţi pentru o lume mai sustenabilă. Conştienţi de importanţa acestei acţiuni, şi implicaţi în astfel de activităţi cu caracter ecologic, toți elevii școlii îndrumati de cadrele didactice au participat ca voluntari la concursul organizat de școală, contribuind astfel la crearea unui mediu mai sănătos şi mai curat. Prin acest concurs, elevii și cadrele didactice şi-au propus  să ofere un exemplu de implicare, ce are drept sElevii clasei Pregătitoare_ Școala Primară Tișăuți, Suceava (2) (1)cop susţinerea pentru o viaţă cât mai ecologică şi de protejare a mediului înconjurător.


Atelierele de reutilizare creativă și creație inițiate în cadrul instituției
 –au oferit elevilor posibilitatea  de a-și pune în valoare creativitatea și originalitatea. Astfel, elevii școlii noastre au  creat, fiecare după propria creativitate, imaginație și reprezentare, obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene, diverse obiecte etc. Aceste activități au avut ca scop responsabilizarea elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. În urma desfășurării concursului au fost descoperite adevărate talente și capodopere artistice.

Hreniuc Alex, CP,Scoala Gimnaziala Ipotesti SuceavaSuccesul acestui concurs a fost asigurat prin participarea tuturor elevilor și cadrelor didactice ai  Școlii Gimnaziale Ipotești, Suceava, întreaga activitate finalizându-se prin realizarea unei expoziții deosebite.

Elevii și-au deprins  obiceiul de a colecta deșeurile, au înțeles  importanța mediului înconjurător, precum și cât de important este consumul rațional de resurse, care are rolul de a diminua cât mai mult risipa. Astfel, unele resurse au fost refolosite și reciclate, elevii obținând  obiecte inedite.

Școala Gimnazială Ipotești a avut șansa de a participa la derularea acestui concurs, coordonat de profesorii Simona Mirăuți și Luchian Liviu, și de a câștiga un număr de 15 calculatoare/laptopuri  și 7 birouri, necesare pentru o dotare mai bună a laboratorului de informatică.

Loredana Corjuc – Școala Gimnazială Ipotești

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s