Ne scrie Roberta!

Standard

,,Părinte, lasă-ți copilul să se joace în băltoace,să se suie în copaci,să scormonească în pământ, să pornească la vânătoare după râme, să facă plăcinte din noroi ,să se rostogolească de pe un deal, să facă coroniță din flori…și fii lângă el în toate aceste clipe unice.”

dolhesti1În perioada 22-28 februarie 2017 s-au desfășurat activități extrașcolare cuprinse în proiectul educațional ,,Sunt un copil orfan …cu părinți în viață”,coordonat de prof.Chiperi Camelia(consilier educativ),prof.metodist lb.română Agafița Gianina-Maria, prof.lb.engleză Grigoraș Mirela (resp.CEAC), prof.Dinu Diana (resp.activ.extrașcolare-Școala Gimnazială ,,Hatmanul Șendrea” Dolheștii Mari. Elevii școlii dolheștene s-au întrecut în realizarea de desene, compuneri și dezbateri cu scopul motivării copiilor pentru dezvoltarea unor relații de familie armonioase. Prin desfășurarea de activități în cadrul proiectului, elevii au avut posibilitatea să devină ,,culegători și conservatori ai tezaurului” în ceea ce privește conștientizarea importanței familiei în societate.

dolhesti2În condițiile în care, în județul nostru, nivelul migrației a crescut considerabil, iar urmările acestui fenomen sunt multiple, școala noastră a considerat că se impune derularea unor activități extrașcolare care să încurajeze crearea și menținerea familiilor model, cât și sensibilizarea populației cu privire la efectele resimțite de către copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate.

Obiectivele proiectului:

  • Sensibilizarea comunității locale cu privire la problemele cu care se confruntă în prezent instituția familiei, astfel încât aceasta să identifice soluții pentru depășirea lor.
  • Schimbarea comportamentului în spiritul valorilor pe care se bazează familia:dragostea,respectul reciproc,împărțirea egală a responsabilităților între toți membrii familiei.

dolhesti3Grup țintă:370 de elevi

Rezultate proiectului au vizat motivarea copiilor pentru dezvoltarea unor relații de familie armonioase. S-a realizat o campanie de promovare organizată cu succes cu o acoperire largă a beneficiarilor, experiență pentru implemenarea unor proiecte similare în alte unități de învățământ din județ, expoziție cu lucrările elevilor.

A consemnat prof. consilier educativ Camelia Chiperi

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s