Mărțișor din suflet de copil

Standard

Zi specială pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Vadu Moldovei. Astăzi am sărbătorit ZIUA MĂRȚIȘORULUI. Copiii,  începând cu cei mici de la grădiniță până la cei mari  de clasa a IV-a,(75 elevi)  au participat la activitățile incluse în proiectul „Mărțișor din suflet de copil”. Acest  proiect a avut ca scop  stimularea interesului elevilor pentru înţelegerea şi păstrarea tradiţiilor legate de mărțișor prin   promovarea capacităţilor creatoare ale elevilor.

vadu1Legendele ne amintesc de semnificaţiile  mărţişoarelor şi de rolul important pe care îl aveau micile obiecte considerate adevărate talismane aducătoare de noroc şi sănătate. Astăzi MĂRŢIŞORUL înseamnă altceva …mai mult sau mai puţin, depinde de fiecare dintre noi. MĂRŢIŞOARELE  ne sensibilizează pe toţi în fiecare an .Ele marchează începutul primăverii şi momentul în care în fiecare dintre noi se petrece o schimbare. SUNTEM ,chiar şi numai preţ de o clipă, emoţionaţi de mărţişoarele din jurul nostru şi ajungem să ne oprim în loc şi să privim.

După realizarea mărțișoarelor elevii  au realizat expoziții deosebite, iar cei din clasa a II-a au împărțit mărțișoarele  cu mult drag  tuturor:  funcționarilor din cadrul Primăriei Vadu Moldovei, medicilor și asistentelor medicale  de la Dispensarul comunal, polițiștilor  locali, vânzătoarelor, farmaciștilor și persoanelor întâlnite în cale.

Copiii au fost încântați de reacția persoanelor  și și-au propus să promoveze această frumoasă tradiție.  (consilier educativ, Dulgheriu Paula Veronica)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s