No hate speech movement

Standard

„No hate speech movement” a fost un eveniment organizat de Salvați copiii cu participarea copiilor, elevilor, tinerilor, voluntarilor și cadrelor didactice, la sala multimedia a Muzeului de Istorie care s-a desfășurat joi, 16 februarie 2017.

no-hateNo Hate Speech Movement a pornit ca o campanie parte a proiectului „Young People Combating Hate Speech Online” desfășurat între 2012-2014, un proiect împotriva Discursului Instigator la Ură, a rasismului și a discriminării în mediul online. Campania a fost inițiată și este implementată de Consiliul Europei, bazându-se în mare măsură pe campaniile naționale desfășurate în statele membre ale Consiliului Europei între 2013 – 2015. Din partea României, inițiativa a fost preluată, în 2013, de Marian Panait, urmând ca, în timp, alte câteva inițiative să se dezvolte, cum este și cazul proiectului „Switch OFF/ONline Hate Speech” finanțat prin granturile SEE în cadrul Fondului ONG în România și implementat de Institutul Român pentru Pace (PATRIR).

Proiectul „Switch OFF/ONline Hate Speech” propus de PATRIR (Peace Action, Training and Research Institute of Romania) a abordat problematica DIU (discurs instigator la ură) din mediul online românesc, având ca obiectiv general promovarea valorilor democratice și dreptul la liberă exprimare în online prin utilizarea unui discurs curat, care să prevină și sa combată instigarea la ură din mediul virtual românesc.

Organizatia Salvati Copiii Romania, în parteneriat cu No Hate Speech Movement, în perioada 1-28 februarie desfășoară diverse workshop-uri cu scopul de a promova metode de prevenire a bullyingului și cyber-bullyingului.

În contextul în care la finalul lunii mai 2015 s-a decis prelungirea Campaniei No Hate Speech Movement până la sfârșitul anului 2017,  campania No Hate Speech movement a continuat într-un mod activ și structurat cu voluntarii de la Salvați copiii.

no-hateeÎntr-o atmosferă relaxată, nonformală s-au adus argumente „pro” toleranței, comunicării, acceptării, iubirii și „contra” discriminării, neacceptării, agresivității, bullying -ului, cyberbullyingului, discursului instigator la ură.

Animatorii evenimentului, voluntarii Salvați copiii, participanții – tineri de toate vârstele, adulții și maeștrii evenimentului – Camelia, Daniela, Lena, au colorat campania cu inimi pline de iubire, fără ură, cu puncte de vedere, intervenții, argumente și iar inimioare „no hate”.

Tatiana Vîntur – un voluntar

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s