Obstacolul din drum

Standard

În vremuri străvechi, un rege dădu ordin, într-o bună zi, ca pe drumul cel mare al regatului să fie pus un bolovan uriaș. Apoi, regele s-ascuns și a urmărit să vadă dacă cineva va îndepărta din drum piatra uriașă.

obsacolCâțiva supuși de la curtea sa și câțiva negustori trecură pe acolo, dar ocoliră bolovanul. Cei mai mulți îl acuzau pe rege că nu păstrează drumul liber, dar nu au făcut  nimic pentru a-l elibera.

Apoi, regele zări venind pe drum un sărman, cărând în spinare o legătura mare de spice de orez. Apropiindu-se de bolovan, omul puse legătura jos și încerca să mute piatra la marginea drumului. Straduindu-se din greu, reuși în cele din urmă.

Pe locul unde fusese piatra, găsi un săculeț. În el se aflau mai multe monede de aur și o însemnare a regelui, care preciza că banii îi vor aparține celui care va îndepărta piatra. Sărmanul a păstrat banii și și-a urmat drumul.

Morala: Fiecare obstacol din drumul nostru în viață reprezintă o provocare și un prilej de a evolua. Fiecare reușită, fiecare depășire a unei greutăți ne oferă împlinire și mulțumire.

„Dacă găsești un drum fără obstacole, probabil că acel drum nu duce nicăieri.”

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s