Managementul proiectelor educative (V)

Standard

Oferta activităților metodice a I.Ș.J. Suceava pentru coordonatorii de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare cuprinde tematica cercurilor pedagogice care se vor desfășura în semestrul I în județul Suceava, domeniul Educație permanentă și activități extrașcolare.

dsc06248Vineri, 20 ianuarie 2017, Școala Gimnazială Pîrteștii de Sus, desfășoară activitatea metodică pentru zona Gura Humorului cu tema: „Coordonatorul de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare. Managementul proiectelor educative”. Participă coordonatorii de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare din zona Gura Humorului.

Agenda cercului pedagogic:

10.45 – 11.00 – Primirea invitaților

11.00 – 11.15   – Prezentarea școlii – prof. Ucraineț-Crețu Maria-Natalia

                           – Activități de cunoaștere – prof. Ucraineț-Crețu Maria

11.15 – 12.00  Masă rotundă – Rolul coordonatorului de proiecte și    programe educative școldsc06232are și extrașcolare. Moderatori: Tatiana Vîntur – inspector școlar pentru educație permanentă; Eugenia Rusu – coordonator de cerc.
12.00 – 12.30
  –  Workshop–uri: Managementul proiectelor  educative: Tatiana Vîntur – inspector școlar pentru educație permanentă

12.30 – 13.00  – Exemple de bune practici – proiecte educative ,,TURUL GALERIEI”:

dsc06257Proiecte de prevenție: Sprijin educațional pentru copiii și tinerii defavorizați, posdru/181/2.2/s/153800, coordonator prof. înv. primar Bălăcean Mihaela; Fiecare elev al comunităţii merită o şansă” – proiect de grant, coordonator prof. Cojocar-Sahlean Marcel Anton.

Proiecte din domeniul sportiv: Mișcare, sănătate și voie bună, coordonator prof. Cojocar-Sahlean Marcel.

dsc06278Proiecte civice: Campania Globală pentru Educaţie; Împreună pentru pace, coordonator Toma Eugenia; Proiectul Campion, coordonator prof. Cojocar-Sahlean Marcel; Campania umanitară – Dăruind, vei dobândi!, coordonator prof. Ucraineț-Crețu Maria.

Proiecte ecologice: LET’S DO IT ROMANIA! 2016, coordonator prof. Ucraineț-Crețu Maria

Proiecte de parteneriat: Proiect de parteneriat internaţional Prietenie fără frontiere cu Scoala Nr. 138 din Łodz,coordonatori: Cojocar-Sahlean Marcel-Anton , prof. înv. preșcolar  Marculeac Carmen,  prof. Ucraineţ-Creţu Maria-Natalia,   prof. Strugar Mihaela; Parteneriat Școala Gimnazială Cacica – Gimnaziul nr.3 Wolbrom,coordonatori: educ. Cehaniuc Cristina, prof. Andronic Gheorghe Nelu.

Proiecte de timp liberȘcoala de vară, coordonator prof. înv. primar Strugar Mihaela

dsc06292Proiecte cultural-artistice: Festivalul de datini şi obiceiuri populare ,,CETINA DE BRAD”, coordonator prof. Cojocar-Sahlean Marcel.

13.00 – 13.20 – Proiecte educative din CAE        

  • Copilăria zâmbet și candoare – expoziție de fotografie, colaje, pictura, coordonator prof. înv. primar Strugar Mihaela
  • Împreună împotriva violenței – realizare de afiș, pantomimă, miniscenetă, coordonator prof. înv. primar Drăghici Adriana
  • Întoarcerea la obârșii – șezătoare cu cânt și joc, coordonator înv. Andronic Maria

dsc0629913.20 – 14.00  – Analiza activităților. Concluzii.

Workshopurile și masa rotundă au scos în evidență profilul și rolul coordonatorului de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare în viața școlii aducându-se argumente pentru motivația intrinsecă și extrinsecă de a fi consilier educativ, pentru interese, atitudini, competențe necesare, care sunt experiențele care contribuie la armonizarea rolurilor consilierului educativ; care sunt limitele și resursele necesare pentru desfășurarea activităților în parametri normali.

dsc06301Portretul consilierului educativ a fost completat cu calități necesare: empatie, implicare, creativitate, vocație, contribuție și amprentă personală, cu rolurile acestuia: planificare; organizare; comunicare; conducere; coordonare; îndrumare; motivare; consiliere; control; evaluare. 

picture1Workshopul a adus clarificări referitoare la atribuțiile, domeniile de activitate și portofoliul coordonatorului de proiecte și programe educative fiind explicate în detaliu.

Componenta aplicativă a cuprins proiecte care se desfășoară constant la nivelul școlii, proiecte de educație civică, proiecte cultural artistice, sportive, de prevenție și de educație ecologică amintite mai sus precum și ateliere ale elevilor: „Copiii colorează viața”, „Împreună împotriva violenței”, Copilărie, zâmbet și candoare”, „Șezătoare populară” și „Cetina de brad” – suită de dansuri tradiționale.

dsc06307Participanții au apreciat continuitatea activităților educative desfășurate la nivelul comunei, modalitățile de identificare a resurselor (desfășurarea de proiecte, parteneriate la nivelul comunității, sponsorizări și constituirea unei  asociații care este parteneră în proiectele implementate de școală), modul de diseminare al activităților, climatul de comunicare și armonie, calitatea proiectelor ilustrate care aduc beneficii pe termen scurt, mediuși lung tuturor beneficiarilor educației.

Felicitări coordonatorului de proiecte și programe educative, prof. Ucraineț Maria, directorului unității Cojocaru Sahleanu Marcel, cadrelor didactice și elevilor.

Responsabil de cerc: prof.Rusu Eugenia

Coordonator – inspector școlar prof.Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s