Mai aproape de Eminescu…

Standard

Ziua de 15 ianuarie marchează o dată importantă pentru toți cei care sunt români și simt românește; sărbătorim astfel Ziua Culturii Naționale și 167 de ani de la nașterea marelui poet.

S-ar părea că opera lui Eminescu învinge timpul, pentru că nu e niciodată prea mult să-l recitim pe dramaturgul, ziaristul, gânditorul și poetul amintit.

La nivelul Școlii Gimnaziale ,,AL. I. Cuza” Fălticeni, manifestările dedicate acestui eveniment s-au derulat  în cadrul colectivelor de elevi, atât la ciclul primar, cât și la cel gimnazial. Versurile eminesciene, prezentările cuprinzând elemente biografice, concursurile de recitare, expozițiile de desene având ca suport creațiile poetului, dar și proiectele educaționale  au întregit activitatea  aflată sub semnul Luceafărului.

Totodată, evenimentul dedicat poetului nepereche a avut ecou și la nivelul municipiului; elevi din toate școlile gimnaziale au luat parte la acțiunea realizată în parteneriat cu Muzeul de Artă ,,I. Irimescu” Fălticeni, derulând activitatea ce marchează personalitatea marelui poet sub genericul ,,Trecut-au anii…”. Programul acestei manifestări  a avut mai multe secțiuni: Eminescu pe înțelesul celor mici … și nu numai”, moment poetic-recitare de poezie eminesciană, dar și un moment muzical.

Elevii  Școlii Gimnaziale ,,AL. I. Cuza” Fălticeni, coordonați de prof. Vasilache Maria, prof. Ilincăi Daniela și prof. Crăciun Dana au participat la manifestarea cultural-artistică oferind  celor prezenți momente deosebite: versurile recitate cu emoție și acordurile muzicale ce le-au însoțit au contribuit la realizarea unui cadru special.

Așadar, luna ianuarie  ne-a oferit și în acest an o sărbătoare a simțirii românești care să ne amintească întotdeauna  de geniul creatorului și care să ne facă să ne arătăm recunoștința față de cel care a iubit cu patimă limba română și pământul străbun.

Prof. Dana Crăciun, Școala Gimnazială ,,AL. I. Cuza”, Fălticeni

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s