Alimentație sănătoasă – seminar

Standard

Joi 15 decembrie 2016 în aula corpului E  a Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Inginerie Alimentară și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, au organizat un seminar cu tema „Alimentația sănătoasă a cetățeanului european”.

Vizita de informare a făcut parte din activitățile ce se derulează în cadrul proiectului județean “Cetățean european” , ce se v-a încheia pe 9 mai 2017 cu un concurs regional. La activitate au participat domnul decan, prof.univ.dr.ing. Mircea Oroian, cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Alimentară, studenți, peste 100 de elevi însoțiți de profesorii coordonatori  de la: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul  Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul  Tehnic “Petru Muşat”,  Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Suceava și Colegiul “Alexandru cel Bun”- Gura Humorului.

Cu acest prilej elevii au aflat care sunt combinațiile sănătoase de alimente, rolul proteinelor, glucidelor, lipidelor în organism raportul corect între greutate și talie, cum se poate menține un bilanț energetic corect, care sunt avantajele alimentației de tip slow food față de  fast food.

Petruța Tompea – Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s