Obiceiuri și tradiții bucovinene, ediția 2016

Standard

În perioada 19 decembrie 2016 – 14 ianuarie 2017 se desfășoară proiectul „Obiceiuri și tradiții bucovinene” care cuprinde trei componente: „Colinde, colinde”-program de colinde și obiciuri de iarnă, „Peisaj de iarnă” – expoziție de fotografii şi de desene și Festivalul datinilor și obiceiurilor de iarnă „Tradiţii bucovinene”, coordonate de IȘJ Suceava și Palatul Copiilor Suceava.

  1. „Colinde, colinde” – program de colinde și obiceiuri de iarnă:
  • Loc de desfășurare: sediul I.S.J. Suceava
  • Perioada de desfășurare: 19-20 decembrie 2016, conform programului de mai jos:
    • 19 decembrie 2016:  12.00 – 14.00
    • 20 decembrie 2016:  11.00 – 13.00

Precizări: Pentru alcătuirea programului, vă rugăm să transmiteți opțiunea dvs. (data și intervalul orar), până pe data de 12 decembrie 2016, inspectorului școlar pentru educație permanentă (e-mail: tatianavintur@yahoo.com), următoarele date:

Nr.

crt.

Unitatea școlară Repertoriul și durata Număr de elevi Coordonator Observații
           

Programul (de maximum 5 minute) va cuprinde cel mult două momente artistice. Grupul de colindători va fi alcătuit din 5-15 elevi. Vă rugăm să respectați programarea făcută, după confirmarea acesteia de către inspectorul școlar pentru educație permanentă. Pentru prezentarea unui program amplu, aveţi posibilitatea să participaţi la Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă „Tradiții bucovinene” care se va desfășura pe 19 decembrie 2016.

  1. „Peisaj de iarnă” – expoziție de fotografii şi de desene (format A4, în passpartout, sau pe panouri personalizate) organizată la sediul I.S.J. Suceava, în perioada 16 decembrie 2016 – 14 ianuarie 2017. Amenajarea expoziţiei se va face pe 16 decembrie 2016, după consultarea cu organizatorii și coordonatorii expoziției: desene – prof. Rusu Petronela, fotografii – prof. Mihaela Buculei – Palatul Copiilor Suceava.
  2. Festivalul datinilor și obiceiurilor de iarnă „Tradiţii bucovinene” – spectacol organizat de I.Ș.J. Suceava, Palatul și Cluburile Copiilor, la Iulius Mall, etajul I, pe data de 19 decembrie 2016, în intervalul 11.00 – 15.00, cu participarea formațiilor artistice din toate zonele județului, după etapa de preselecție realizată la Palatul Copiilor Suceava. Durata maximă a programului/unitate este de 7 minute. Înscrierea formațiilor se face până pe data de 12 decembrie 2016, la Palatul Copiilor Suceava – prof. Aneculăesei Daniel (telefon 0744476248, pcsuceava@com), conform tabelului de mai jos. Programul final se va transmite tuturor formațiilor selectate în programul festivalului.
Nr.

crt.

Formația artistică Unitatea școlară Număr de elevi Repertoriul și durata Coordonator
           

Pentru alte informații vă puteți adresa inspectorului școlar pentru educație permanentă, prof. Tatiana Vîntur tatianavintur@yahoo.com, coordonatorul proiectului.

Pregătirea și participarea elevilor la proiectele specifice sărbătorilor de iarnă sau la alte activități extrașcolare și de timp liber, care se vor desfășura în perioada 19 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, se va face în afara orelor de curs, fără perturbarea procesului didactic, conform Ordinului MENCȘ nr. 3637/12.04.2016 și a Procedurii operaționale nr. 52 din 24 mai 2016, referitoare la organizarea taberelor, excursiilor și a activităților de timp liber.

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s