Viața are prioritate!

Standard

Activitățile de  educaţia rutieră au rolul de a forma comportamente civilizate pentru participanţii la trafic prin conştientizarea acestora asupra pericolelor pe care le generează circulaţia pe drumurile publice. Acţiunile organizate de cadrele didactice de la Școala Gimnazială Pîrteștii de Sus au venit în sprijinul elevilor oferindu-le norme de comportament corect, sigur, pentru protejarea vieţii.

pirtesti-de-sus1Elevii au participat la activitățile propuse în cadrul campaniei „Educația pentru viață contează!” inițiată de IȘJ Suceava, desfășurată prin activități interactive, cu sprijinul reprezentanților poliției din localitate:  Prezentarea regulilor de circulaţie pentru pietoni, biciclişti şi pasageri, având ca suport filmul ,,Viaţa are prioritate”; Prezentarea unor studii de caz de către poliţist; Activitatea Patrulei școlare rutieră; Poezii şi ghicitori pe teme de circulaţie. Activitățile au fost coordonate de prof. Ucraineț  Crețu Maria.

marginea2Activitatea Învăţăm să circulăm corect! desfăşurată la Școala Gimnazială nr.2 Marginea a avut drept scop familiarizarea elevilor din clasele mici (grup-ţintă: 90 elevi din clasele pregătitoare-I) cu semnele de circulaţie, semnificaţia acestora, regulile pe care le impun în trafic.

marginea2-3Cadrele didactice coordonatoare au selectat o serie de de semne de circulaţie pe care le-au organizat, împreună cu elevii, într-o expoziţie la nivelul unităţi şcolare pentru a fi recunoscute  de către pietonii mai mici. În prezenţa agentului de poliţie elevilor le-a fost explicată semnificaţia semnelor de circulaţie, regulile pe care acestea le impun în trafic.

În partea a doua activităţii elevii au realizat desene pe tema dată, au explicat semnificaţia acestora, le-au selectat pe cele care prezintă modul corect de comportament pietonal. Desenele au fost prezentate într-o expoziţie la nivelul unităţii şcolare. Activitățile au fost coordonate de consilierul educativ  prof. Bolbinsky Erika.

3Școala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata a avut loc lansarea proiectului „Atenție la neatenție!” – coordonat de ed. Grosu Doina, proiect ce se va desfășura pe tot parcursul acestui an școlar, și care are ca scop principal însușirea și aplicarea corectă a normelor de circulație pe drumurile publice a unui număr de 150 de copii. În această săptămână, elevii celor trei cicluri de învățământ adâncățean: preșcolar, primar și gimnazial au fost înștiințați de intențiile de derulare a acestui proiect și despre activitățile propuse. În luna noiembrie, lună ce a coincis cu săptâmâna campaniei pentru educație rutieră, la clasele gimnaziale s-a realizat activitatea cu tema „Știi circulație?” – testarea iniţială a elevilor, printr-un chestionar cu alegerea variantei corecte de răspuns propus de prof. Leonte Ștefan, iar la grădiniță și clasele primare s-a realizat activitatea cu tema  ,,Povestim, colorăm, învățăm să circulăm!”, activități coordonate de ed. Buzatu Alina și înv. Horătău Luminița.

dolhestiActivităţile viitoare din cadrul proiectului vor avea ca formă specifică de desfăşurare întâlnirile directe dintre copii și agenţi de poliţie, activităţi menite să-i îndemne pe elevi să înveţe, să cunoască şi să respecte întotdeauna regulile de circulaţie pe drumurile publice, în calitate de participanţi direcţi la trafic, precum şi regulile de comportare în mijloacele de transport în comun, dar și activități practice de deplasare pe drumurile publice. (coordonator prof. Ocsana Palaghianu)

dolhesti2La Școala Gimnazială „H. Șendrea” Dolheștii Maria s-a desfășurat proiectul educațional ,,Educație și circulație” cu scopul de a familiariza elevii cu regulile de circulație,formarea și consolidarea deprinderilor de comportare civilizată pe drumurile publice în vederea prevenirii accidentelor de circulație în rândul copiilor ,precum și dezvoltarea la elevi a unor trăsături de caracter printre care: respectul reciproc, spiritul de întrajutorare, de ordine și disciplină.(coordonator prof. Camelia Chiperi)

Tatiana Vîntur  – IȘJ Suceava

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s