Respectul în trafic – un marș al pietonilor disciplinați

Standard

,,Respectul în trafic”  este titlul acivităţii tematice desfăşurate  la LICEUL TEHNOLOGIC „IORGU VÂRNAV LITEANU” care face parte din proiectul ,,Să trăim sănătos”, iniţiat de profesor Gabriela Poenaru cu prilejul săptămânii de educație rutieră, campanie inițiată de IȘJ Suceava. Scopul activității îl reprezintă aplicarea  regulilor de circulaţie rutieră, conştientizarea riscurilor la care se supun elevi, părinţi,  participanţi la trafic dacă nu respectă regulile de circulaţie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Acțiunea s-a desfășurat în parteneriat  cu I.P.J. Suceava, Poliţia locală Liteni, Primăria Liteni, C.J.R.A.E. și Dispensarul medical Liteni .

Pe parcursul săptămânii 7-11 noembrie 2016, elevii de gimnaziu, împreună cu diriginţii, coordonaţi de prof.Petruţa Ţurcanu- coordonatorul acțiunilor de educație  rutieră din unitatea școlară, au realizat afişe, colaje cu semne ṣi reguli de circulaţie sau desene cu situaţii întâlnite în trafic.

liteni4Vineri, 11. 11.2016, în curtea şcolii de la corpul A a liceului, dl.comisar I.Epureanu, reprezentat al echipajului de la IPJ Suceava, însoţit de un reprezentat al poliţiei locale, le-a vorbit elevilor despre importanţa respectării regulilor de circulaţie, despre riscurile ce apar dacă nu respectă aceste reguli.

liteni5La activitate a fost prezentă patrula de circulaţie a şcolii formată din 12 elevi din clasa a III-a A, coordonaţi de d-na învăţătoare Anghelea Varvara. De asemenea au participat elevi de la Şcola Gimnazială Corni, coordonaţi de înv. Neamţu Lăcrămioara şi prof.Grigore Adina. S-au alăturat şi liceenii la orele la 13, în total peste 300 de elevi, într-un marṣ al pietonilor disciplinați ȋn trafic.Conduṣi  de patrula de circulaţie şi cu reprezentanţii poliţiei alături, elevii au traversat centrul oraşului, pe la trecerile din zona sensului giratoriu. La buna desfăṣurare a activităţii ṣi-au adus contribuţia câţiva părinţi entuziaṣti, reprezentanţii Consiliului elevilor ṣi direcţiunea liceului.

A consemnat prof. Gabriela Poenaru

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s