Educația pentru viață contează! – campanie de educație rutieră

Standard

Săptămâna educației rutiere inițiată de IȘJ Suceava sub egida „Educația pentru viață contează!” s-a desfășurat în parteneriat cu Poliția Municipiului Suceava- Serviciul Rutier, Asociația AlecsGrup și Televiziunea Intermedia, la Palatul Copiilor Suceava prin intermediul unor activități de dezvoltare a comportamentului adecvat față de regulile de circulație, în cadrul emisiunii „Clubul Copiilor”.

pc-suceavaActivitatea „Desenăm, colorăm, circulație învățăm”s-a adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial, ce frecventează cursurile de karting, șah, origami, foto cineclub, pictură și cenaclu literar. Activitatea a fost organizată și coordonată de prof. Biatrice Choleva (îndrumătorul cercului de karting/ educație rutieră), cu participarea domnului Constantin Alecsa, președinte al Asociației AlecsGrup și a agentului de poliție Ionuț Iepureanu.

Tematica abordată este familiarizarea copiilor cu normele și regulile de circulație, conștientizarea pericolului căruia se expune orice persoană prin încălcarea acestor norme și reguli.

Activitatea a debutat cu explicarea principalelor reguli de circulație ca pieton, călator în mijloacele de transport în comun și mașini mici. S-a pus accentul pe traversarea regulamentară, numai pe la trecerile de pietoni, asgurarea pietonului la traversare, inclusiv la semafor atunci când acesta are dreptul să treacă, locul pe care fiecare trebuie să îl ocupe în miljoacele de transport și importanța folosirii centurii de siguranță. A urmat vizionarea scurtmetrajului documentar „Gemenii”, realizarea unei dezbateri în legătură cu motivele provocării accidentelor și modalitățile de prevenție. În cadrul acestei dezbateri, copii, au avut posibilitatea de a pune întrebari și de a crea scenarii cu final fericit sau tragic, după caz.

Activitatea s-a încheiat cu realizarea unor desene ce au fost expuse pe un panou tematic.

Consilier educativ, prof. Petronela Rusu

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s