Ziua Mondială Origami

Standard
origamiPalatul Copiilor Suceava a marcat Ziua Mondială Origami în cadrul activităților de cerc desfășurate vineri, 11 noiembrie 2016.  Scopul acestor activități este unul educativ dezvoltat în cadrul  activităților extrașcolare oferite în cercurile  palatului și cluburilor copiilor din județul Suceava.
Origami este arta plierii hârtiei, aparută în origami1Japonia acum sute de ani. Origami este o activitate de relaxare și socializare, dar mai ales de antrenare a minții, practicienii acestei arte având un nivel crescut de atenție la detalii, un dezvoltat simț al orientării în spațiu, gândire logică, sunt preciși, disciplinați și comunicativi- calități dezvoltate în cadrul cercului de origami copiilor care frecventează acest cerc.

Activitățile de pliere a hârtiei prin tehnica origami îmbunățesc performanța școlară printr-un plus de atenție, concentrare, perseverență și creativitate.

Activitățile au fost  organizate de prof. Cristina Maxim, profesor coordonator al cercului de navomodele/ origami.
origami5La cercul de cultură și civilizație japoneză, coordonat de prof. Carolina Vieriu, elevii de gimnaziu și liceu au învățat să confecționeze, din hârtie origami, binecunoscutele umbreluțe japoneze.
Elevii cercului de pictură, cerc coordonat de prof. Petronela Rusu, au fost  invitați să confecționeze porumbei, simboluri ai păcii prin tehnica origami, având scopul de a îmbogăți imaginația și creativitatea elevilor.
Obiectele confecționate, umbrela, simbolizează protecția și unitatea, iar porumbeii simbolizează pacea, acestea fiind folosite în activitățile săptămânii viitoare Săptămâna Educației Globale a cărei temă este „Împreună pentru pace”.
Consilier educativ, prof. Petronela Rusu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s