Polițist junior

Standard

Săptămâna educației rutiere„Educația pentru viață contează!”a fost marcată la Școala Gimnazială Zvoriștea printr-o serie de activități cuprinse în proiectul Polițist Junior, care au avut ca scop evitarea accidentelor rutiere prin însușirea regulilor de circulație și formarea unui comportament rutier corespunzător.

zvoristea3Evenimentul, destinat deopotrivă elevilor și părinților, în parteneriat cu Poliția Comunei Zvoriștea, a constat în prezentarea unor filme educative referitoare la accidentele rutiere, circulația pietonilor, bicicliștilor, mersul cu rolele și skateboardul  și organizarea  unor dezbateri cu tema „Știu să circul prin oraș?” care au urmărit formarea abilităților rutiere sigure prin  cunoașterea și aplicarea ulterioară  a regulilor de comportament în mijloacele de transport în comun și pe stradă.

zvoristea1Reprezentantul Poliției a atenționat elevii în ceea ce privește traversarea  drumurilor publice și interzicerea circulației cu bicicletele elevilor sub 14 ani.

De asemenea, elevii au participat la ateliere interactive cu tema „Vrem  să fim în siguranță pe stradă!, unde au creat mesaje pentru pietoni, au realizat desene tematice, au prezentat indicatoare rutiere și au explicat semnificația acestora.

Lucrările elevilor fac obiectul unei expoziții tematice amenajate pe holul școlii.

zvoristea2Concursul „Respectă regulile de circulație!“, care a constat într-o probă teoretică cu 20 de întrebări pe această temă, a constituit apogeul activităților. Câștigătorii concursului au fost răsplătiți cu diplome și premii.

A consemnat profesor Ciornei Daniela

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s