Educația pentru viață contează!

Standard

Perioada 7-11 noiembrie 2016 în cadrul campaniei județene „Educația pentru viață contează!”, lansată de IȘJ Suceava în parteneriat cu IPJ Suceava s-au defășurat activități educative, de informare, consiliere și îndrumare cu  scopul diminuării riscurilor rutiere din rândul copiilor și tinerilor.

In parteneriat cu Poliția Municipiului Vatra Dornei, la Școala 15027947_992220500882726_5094887347554622128_nGimnaziala nr.1 Vatra Dornei au avut loc o serie de activități de formare a comportamentelor preventive și de respectare a regulilor de circulație.14962712_1301124669955436_2432086121267188310_n

Săptămâna educației rutiere s-a desfășurat și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului sub egida „Capcanele străzii„ a vizat informarea elevilor cu privire la modul de deplasare pe drumurile publice, deplasarea cu bicicleta și alegerea locurilor de joacă în deplină siguranță.  Acțiunile s-au desfășurat în parteneriat cu Poliția Gura Humorului.

              ,,Stop accidentelor rutiere! Viața are prioritate” a fost genericul activităților tematice de educație rutieră cu implicarea tuturor cadrelor didactice și elevilor desfășurate la Școala Gimnazială ”N. Stoleriu”Baia, activități coordonate de directorul școlii, prof. Natu Ioan și consilierul educativ înv. Zaharia Floarea, cu participarea agentului de poliție Apopei Ioan. 

Scopul activităţilor l-a constituit educarea elevilor în scopul respectării normelor de circulaţie rutieră pentru pietoni şi biciclişti.

Activitatea a debutat cu sesiunea informativă de prezentare a principalelor reguli de circulaţie rutieră pentru pietoni şi biciclişti- realizată de agentul de Poliţie Apopei Ioan. baia2Desfăşurarea interactivă a suscitat interesul elevilor, care au fost foarte implicaţi. Au fost prezentate indicatoarele rutiere care se regăsesc pe drumurile publice şi care îi interesează pe pietoni şi pe biciclişti.

Exerciţiile practice, de traversare pe zebră, de traversare în locuri cu semafoare şi  în zone cu scuare, au adus un plus de succes activităţii. A urmat un concurs de ghicitori cu tematică rutieră, urmat de citirea unor poezii şi ghicitori, create de către elevi în grupuri de lucru, în timpul activităţii. Ultima parte a activităţii a fost  dedicată unui soft educaţional intitulat „Circulaţia rutieră”, realizat de Empire Film, care i-a antrenat pe elevi în rezolvarea de diverse cerinţe cu grad sporit de dificultate.

ed-rutiera-papadiucElevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Popadiuc” Rădăuți au demonstrat că „Educația pentru viață contează” – înțelegând prin aceasta educația rutieră. În săptămâna ce tocmai s-a încheiat, aceștia au revăzut regulile generale privind circulația pietonilor, a bicicliștilor și a pasagerilor în mijloacele de transport. Mulțumim atât elevilor, cât și profesorilor implicați în desfășurarea acestor activități plăcute și mai ales utile!!!

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s