Școala altfel – Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți

Standard

Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți a desfășurat programul Școala altfel în săptămâna 26-30 octombrie 2016.

andronic1Student pentru o zi, activitate de consiliere și orientare profesională s-a desfășurat la clasele: a XI-a A, a XI-a H, a X-a A, a XI-a K care au vizitat  Universitatea „Ștefan cel Mare”, Suceava. Elevii au participat la cursurile studenților din anul I, au vizitat laboratorul de cercetare a studentilor doctoranzi, cursuri de determinare a aditivilor din produsele alimentare și la analize microbiologice a produselor alimentare împreună cu studenții din anii II și IV.

Obiectivele turistice din Rădăuți au fost explorate de alți elevi ai liceului: – Grădina zoologică, Muzeul etnografic, Mănăstirea Bogdana, Herghelia Rădăuți.

andronic2Observatorul astronomic Suceava a contribuit la aprofundarea de cunoștințelor din domeniul astronomiei și a elementelor legate de fenomenele astronomice. Activitățile de informare a elevilor au fost: localizarea celor patru puncte cardinale, locul planetei Pământ în Sistemul Solar, consecințele miscării de rotație și revoluție ale Pământului, ordinea celor 9 planete din Sistemul Solar în funcție de distanța față de Soare, alte informații cu privire la planeta Jupiter cu sateliţii galileeni, structura unei comete, evoluţia cometei Donati, fenomenul stelelor căzătoare (meteori), numărul de sateliți a fiecărei planete, mişcarea unui satelit artificial, compoziția inelelor planetei Saturn, formarea constelațiilor, descoperirele lui Galileo Galilei.

A consemnat prof. Cristina Grijincu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s