Discursul instigator la ură în mediul on-line

Standard

Joi, 27.10.2016, s-a desfășurat la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți sub îndrumarea d-nei prof. Lăzărescu Antoneta, seminarul cu tema „Discursul instigator la ură în mediul on-line” din cadrul Campaniei Naționale EQUALIS. Campania se derulează în cadrul activităților de diseminare ale proiectului “Balkans without hate”, organizat de Organizația 35mm, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Erasmus+, KA2.

foto3Odată cu creșterea utilizatorilor de Internet și a rețelelor sociale, discursul instigator la ură (DIU) a fost foarte ușor transferat în spațiul virtual. Internetul este împânzit de mesaje discriminatorii și instigatoare, care au un efect negativ accentuat asupra tuturor .

Obiectivele principale ale acestei activități a fost informarea a circa 100 de elevi din cadrul colegiului cu privire la campania Consiliului Europei privind combaterea discursului instigator la ură, respectiv, la campania Equalis, cunoașterea aspectelor legislative legate de postările pe Internet, precum și conștientizarea elevilor cu privire la necesitatea combaterii DIU prin intermediul instrumentelor digitale.

În cadrul seminarului au fost prezentate și rezultatele sondajului de opinie realizat în cadrul campaniei mai sus menționate,  de către elevii clasei a X-a A, coordonați de d-na prof. Coajă Gabriela, sondaj ce a avut drept scop: “Determinarea gradului de implicare a cetățenilor din municipiul Rădăuți în problemele legate de DIU”.

O concluzie a activităților desfășurate ar fi  combaterea comportamentului neadecvat în mediul on-line de către toate  părțile implicate:utilizatori, autorități și companii IT.

A consemnat prof. Florin George Popovici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s