Spirit civic și voluntariat în campania „Grădinița pentru toți copiii”

Standard

afis-gradinitaEducarea elevilor în spiritul civic de întrajutorare a aproapelui, în mod special al copiilor care au drept la educație dar ai căror familii nu dispun de resursele necesare pentru a-i susține financiar și moral în acest sens este o continuă preocupare și în rândul profesorilor din societatea actuală. Astfel, ca reprezentanți ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, colectivul clasei a IX-a A, împreună cu dna dirigintă prof. Lepcaliuc Monica, s-au îndreptat spre sediul Centrului de Incluziune Socială Suceava cu scopul de a împărtăși donații din partea părinților, elevilor și profesorilor deopotrivă pentru copiii preșcolari din județul Suceava. Activitatea este doar o mică parte din campania de voluntariat de largă amploare Grădinița pentru toți copiii demarată de ONG-urile AREAS Suceava și de ACDC Suceava în parteneriat cu ISJ Suceava.

grad1În timpul vizitei la sediul Centrului de Incluziune Socială Suceava, elevii au fost invitați la dezbateri pe această temă aducând argumente pro și contra, bazate pe exemple concrete de viață. Participanții la discuții au fost, pe lângă elevi, invitații speciali Gafiuc Petru-Vasile – președinte AREAS Suceava, Mihai Pînzaru PIM – voluntar AREAS Suceava, Tănasă Constantin – director Școala Gimnazială Gulia, dar și alți voluntari din cadrul asociațiilor. S-a discutat și despre găsirea de soluții prin care să se încurajeze familiile să-și trimită copiii la școală pentru a fi educați, fără a fi forțați să muncească de la o vârstă prea fragedă.

grad2În final, elevii au contabilizat donațiile din partea școlii – numeroase articole de îmbrăcăminte, caiete, cărți de povești sau de colorat, creioane colorate și nenumărate jucării, penare, ghiozdane și multe altele. Aceștia au fost foarte impresionați de această activitate și și-au exprimat dorința de a se implica activ ca voluntari în participarea și promovarea campaniei în comunitate prin completarea formularului de înscriere chiar în cadrul ONG-urilor menționate mai sus și pentru alte proiecte derulate de aceste asociații.

Campania a avut deja un impact deosebit la nivelul comunității și va continua pe întreg parcursul anului viitor. Mulți dintre elevi sunt convinși că gestul lor va aduce bucurie copiilor și familiilor acestora, precum și motivația de a continua educația copiilor în toate formele de învățământ oferite gratuit de țara noastră.

A consemnat prof. Monica Lepcaliuc, coordonator de proiecte și programe educative

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s