Școala altfel – săptămâna I

Standard

Școala altfel se desfășoară, conform Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nr. 4.577/20.07.2016 privind structura anului şcolar 2016-2017, pe parcursul a 5 zile consecutive lucrătoare în una dintre perioadele:

saPreșcolar și primar:

  • 21 noiembrie -2 decembrie
  • 27 februarie – 31 martie
  • 15 mai – 9 iunie

Gimnaziu și liceu:

  • 17 octombrie- 2 decembrie
  • 27 februarie – 31 martie
  • 15 mai – 9 iunie.

Metodologia pentru organizarea și desfășurarea programului Școala altfel s-a aprobat prin ordinul Anexă la O.M.E.N.C.Ș. nr. 5034/29.08.2016 și poate fi consultat aici:

https://www.edu.ro/sites/default/files/Metodologie%20Scoala%20Altfel.pdf

În prima săptămână, două unități școlare au desfășurat acțiuni în cadrul Școlii altfel: Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Liceul Teoretic „I.Luca” Vatra Dornei.

Săptămâna Școala altfel a debutat la CNPR cu o acțiune de amploare, desfășurată în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, sub titlul Prevenirea delincvenței prin cunoaștere. Pe terenul de sport al școlii, timp de două ore, peste 300 de elevi ai colegiului au asistat la demonstrații de dresaj care l-au avut ca ”protagonist” pe Luc – câinele polițist în vârstă de 8 ani, integrat serviciului criminalistic al IPJ Suceava și specializat pe ”urme umane”; au asistat la prezentarea unor metode științifice de cercetare a locului faptei infracționale și prelevarea urmelor lăsate, în cadrul demonstrațiilor efectuate de laboratorul criminalistic mobil al IPJ; i-au ascultat pe polițiștii din cadrul SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale) care le-au prezentaprares2t activități specifice ale muncii lor, de prevenire a infracțiunilor și victimizării și au răspuns numeroaselor întrebări care au vizat, în special, modalitățile de accedere în unitățile de învățământ superior ale M.A.I.
Activitățile derulate în parteneriat cu IPJ vor continua, în această săptămână cu conferințe și prezentări pe teme diverse:

prares4

  • Tânăr, nu delincvent ! – informarea elevilor despre prevederile legale privind minoritatea şi consecinţele juridice asociate săvârşirii de infracţiuni sau alte fapte antisociale; formarea unor atitudini şi comportamente de respectare a prevederilor legale privind normele de convieţuire socială
  • Tu ştii cui dai accept ? – formarea unor atitudini şi comportamente responsabile în mediul online
  • Şi tu poţi fi poliţist – Informarea tinerilor cu privire la oferta educaţională și competenţele necesare accederii în unitățile de învățământ ale M.A.I şi I.G.P.R.

Detalii despre Școala altfel de la Colegiul Național „P.Rareș” Suceava:

http://www.cnprsv.ro/  si pe pagina de facebook a colegiului
A consemnat prof. Laura Salciuc – coordonator de proiecte și programe educative
Colegiul Național „P.Rareș” Suceava:
Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s