Sărbătoarea educației nonformale

Standard
Sărbătoarea educației nonformale a debutat joi, 20 octombrie a.c., la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, cu o rundă demonstrativă de dezbateri academice desfășurată în sala CDI, cu începere de la ora 14.00. În fața unui public format din elevii interesați de activitățile clubului de dezbateri „Ars Dicendi”, și-au încrucișat „spadele” discursive două echipe: pe de-o parte, Paul Chiraș și Andreea Gînga, de cealaltă parte, Gabriel Ailenei și Alexandru Balan. A fost pusă în discuție o temă care a situat față în față exigența onestității cu care ar trebui prezentate faptele istorice și dezideratul revigorării sentimentului patriotic: „Este justificat ca școlile publice să prezinte istoria țării astfel încât să insufle patriotism în rândul tinerilor”.
dsc_0977Vineri, 21 octombrie 2016, în cea mai nonformală zi a anului, s-au desfășurat două manifestări sub forma atelierelor de șah și storytelling. Pasionații gândirii strategice au avut șansa de a-și exersa aptitudinile de șahiști mai mult sau mai puțin experimentați. Atelierul de șah s-a dorit a fi episodul pilot, oportunitatea promovării clubului de șah coordonat de domnul profesor Marcel Ungurean, în strânsă colaborare cu o parte din membri Consiliului Elevilor.
Cei interesați de poveste ca metodă educativă și-au dat întâlnire la CDI unde au fost provocați să se prezinte prin intermediul unei imagini, să-și dezvăluie propriile istorisiri și întâmplări, nu în ultimul rând, să construiască ei înșiși, organizați în grupe de lucru, câte o poveste fascinantă. Au fost extrase bilete cu eroi, personaje, stări sau trăiri, acțiuni, contexte spațiale și propuneri de teme… Au rezultat povești frumoase, pline de substanță, profunzime și înțelepciune.

Această prezentare necesită JavaScript.

Activitățile au fost posibile prin implicarea unor elevi entuziaști din cadrul Consiliului Elevilor – Paul Chiraș, Alexandru Balan, Andreea Gînga, Florin Iavorschi, Iulian Strîmbu, Larisa Samson, Cristina Burgheaua, Andreea Pițulescu, Gabriel Ailenei, Paula Ștefana Bodale, Sabin Bobu, Călin Antoneac et.al. și, bineînțeles, coordonatorului acestora, Alexandra Ioana Burgheaua, președintele CE în exercițiu.

dsc_0970-1Se cuvin adresate mulțumiri doamnei Beatrice Halip, consilier educativ, pentru sprijinul oferit în moderarea activității de storytelling. Nu în ultimul rând, îmi exprim gratitudinea față de toți participanții la cele trei manifestări dedicate sărbătoririi educației nonformale.
Prof. Florin George Popovici  – Colegiul Național „E. Hurmuzachi” Rădăuți
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s