Mănâncă responsabil

Standard

Proiectul european „Mănâncă responsabil” este un program de acțiune orientat spre ȋnvățarea globală. un proiect de responsabilitate socială, prin care participanţii vor ȋntelege de ce luarea oricărei decizii cu privire la hrana personală poate avea urmări negative / ireversibile asupra unei importante părţi a planetei noastre. Proiectul este coordonat de CCDG România.

Consumul responsabil de hrană reprezintă o alegere conştientă de alimente, luând ȋn considerare aspecte referitoare la deciziile noastre privind sănătatea, mediul, economia, cultura etc. Scopul proiectului este conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la consumul responsabil de hrană.

În proiect sunt implicate țările Bulgaria, Republica Cehia, Croația, Letonia, Malta, Polonia, Romania, Slovacia,Slovenia.

Unitățile școlare participante , din județul Suceava, sunt:

  • GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT TANDARICA SUCEAVA
  • GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT, „MICUL PRINŢ”RĂDĂUŢI
  • ŞCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN VODĂ” CÂMPULUNG MOLDOVENESC
  • ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ION IRIMESCU” FĂLTICENI
  • ŞCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN VODĂ” RĂDĂUŢI
  • ŞCOALA GIMNAZIALĂ“REGINA ELISABETA” RĂDĂUŢI
  • COLEGIUL NAŢIONAL “EUDOXIU HURMUZACHI”RĂDĂUŢI
  • COLEGIUL TEHNIC “PETRU MUŞAT” SUCEAVA
  • CENTRUL ŞCOLAR PENTRU EDUCAŢIE INCLUZIVĂ “SFÂNTUL ANDREI” GURA HUMORULUI

2La Școala Gimnazială „I.Irimescu” Fălticeni, în cadrul evenimentului „Târgul toamnei” s-au desfășurat noi activități care au promovat o alimentaţie sănătoasă pentru o viaţă sănătoasă și au format convingeri și obișnuințe de a consuma hrană sănătoasă, în detrimentul uneia bogate în substanţe care nu fac bine organismului, de tipul coloranţilor, conservanţilor, să consumăm mai ales mâncare pregătită acasă, să  consumăm fructe și legume adecvate sezonului, să fie înțeleasă importanța achiziționării de alimente care provin de la distante cât mai mici.

La nivelul fiecărei clase din Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni s-au desfășurat activități prin care s-au reamintit  beneficiile fructelor și legumelor și în care elevii s-au informat despre modul în care ne putem procura hrana adecvat și corect. Fiind toamnă elevii au prezentat produse obținute în casă, rețele familiilor  lor, și au organizat și degustări ale conservelor gustoase  din legume și fructe.

Elevii au hotărât să organizeze un târg de toamnă cu conserve realizate acasă.

S-au împărțit pliante cu informații despre școala noastră, despre Proiectul MĂNÂNCĂ RESPONSABIL, în cadrul căruia am desfășurat activitatea TÂRGUL TOAMNEI.

1Părinții, cadrele didactice, alte persoane care au trecut prin școală, au putut achiziționa, contra cost, unul din delicioasele borcane cu zacuscă sau compot, dulceață, donate de elevii școlii. Nu trebuie uitat că aceste borcane au fost cosmetizate cu etichete create de elevii școlii, sub îndrumarea d-nei profesor de desen Cepoi Oana, în ton cu afișul creat tot sub îndrumarea dânsei.

Sperăm  povestea zilei de azi să stârnească ecouri în mințile adulților și să-i determine să cumpere și să mănânce responsabil.

(Prof.Suliman Carmen, coordonator al PROIECTULUI MĂNÂNCĂ RESPONSABIL)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s