18 octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane

Standard

Din 2006, 18 octombrie a fost declarată Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane și se observă în toate statele membre UE. Din cauza numărului mare de victime și a vulnerabilităților din România, activitățile desfășurate cu acest prilej își propun creșterea nivelului de conștientizare a elevilor și părinților acestora și crearea unui mesaj comun pentru a preveni acest traficul de persoane. 

Școala Gimnazială Ostra a desfășurat activități care au marcat Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

trafic2_ostraElevii  au participat la lecțiile de consiliere și orientare „Învață sa spui nu !”, coordonată de prof.Tuluc Maria-Luiza,Traficul de fiinţe umane – un pericol ce poate fi evitat”, coordonată de Murgu Eugenia- Angela. „Traficul de persoane” a susținută de prof.Găleată Ana Maria pentru părinții elevilor cu scopul de a conștientiza riscurile traficului de persoane. Programul activităților de prevenire au fost coordonate de  prof.Tuluc Maria-Luiza, Școala Gimnazială Ostra.

Această prezentare necesită JavaScript.

Activitățile desfășurate la Școala Gimnazială Preutești s-au desfășurat în parteneriat cu Asociația eLiberare, Primăria Comunei Preutești și Poliția Preutești beneficiind 130 de elevi, 7 cadre didactice și 10 părinți.

S-au realizat banere, pliante, mascote cu mesaje pentru marșul pentru libertate ” Nu-mi frânge aripile, vreau să zbor!” care a promovat acțiunile preventive și de conștientizare a elevilor și familiilor acestora despre riscurile traficului de persoane.

wp_20161018_12_55_42_pro„Nu fi naiv, ascultă de părinți!” a fost o altă activitate propusă pentru clasele primare pentru 30 elevi de la clasele primare coordonatori rof. Florea Roxana, prof. Jolobai Mihaela, înv. Vizitiu Irina.

Școala Gimnazială „N. Stoleriu” Baia prin intermediul activităților desfășurate a analizat fenomenul traficului de persoane din perspectivă  moral religioasă, a modalităților de implicare a bisericii în prevenirea traficului de persoane,au  analiza tconsecințele fenomenului și modalitățile de conștientizare și informare a tinerilor și adulților.

S-au realizat materiale de promovare a mesajelor preventive și de informare care s-au afișat în școală pentru elevi și părinți.

Activitățile au fost coordonate de prof. Sava Iulia și prof. Zaharia Floarea.

img_20161020_110634La Școala Gimnazială Preutești 70 de elevi și 6 cadre didactice au fost beneficiarii unui focus grup axat pe discuții și dezbateri privind riscurile de victimizare pe linia traficului de minori precum și asigurarea Campaniei ”Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane!”. Acțiunea a fost realizată de subcomisar de poliție Orza Liliana, specialist în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Suceava și agent șef pr. Marius Onofrei, Secția de Poliție Preutești.
Scopul acestei întâlniri vizează conștientizarea factorilor de risc  privind traficul de minori.
În cadrul activității au fost difuzate filme educative cu mesaj antitrafic, au fost distribuite pliante. Activitățile au fost coordonate de prof. Florea Roxana, consilier educativ, Școala Gimnazială Preutești

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s