Ziua Educației în școli sucevene

Standard

Ziua Educației a prilejuit activități în școlile județului Suceava care au subliniat rolul și

Această prezentare necesită JavaScript.

importanța educației.

silvic1Preșcolarii și școlarii împreună cu cadrele didactice de la Școala Gimnazială Gulia, prin desen și culoare, au „clădit” școala în care educația este o valoare.

La Școala Poiana Stampei, ziua educației a fost marcată de o masă rotundă, în cadrul căreia s-a dezbătut tematica ,,Școala Poiana Stampei-trecut, prezent și viitor„. Invitatul special al evenimentului a fost doamna profesoară Paraschiva Abutnăriței, autoarea ,,Monografiei comunei Poiana Stampei

silvic4Activitățile Colegiului Silvic „Bucovina” C. Moldovenesc au propus elevilor realizarea unui decalog al elevului și al profesorului, opinii despre școala ideală, realizarea portretului unui dascăl, activități desfășurate la  clasele IX a E, a IX a G, a X-a p B, coordonați de prof. SUHANI MARIUCA.

„Educația și dreptul la educație” a fost proiectul desfășurat la Școala Gimnazială nr.4 Suceava, coordonat de prof. Tuca Claudia. Exemple de activități desfășurate: Imaginea dascălului– clasa a V-a A prof. Zegrea Brândușa; Educația prin ochi de copil – clasa pregătitoare C și D, prof. Mazilu Mirela,prof. Miron Crina; Educație prin sport – clasele V-VIII, prof. Anițului Florin și prof. Țuca Claudia; Educația- variante de

Această prezentare necesită JavaScript.

sisteme de invățământ din țări diferite – clasa a III/a C , prof. Ghioc Ioana;  Educație și motivație – clasa a VII-a A, prof. Marchitan Monica; Împreună pentru educația copiilor noștri – clasa aV-a B, prof. Serhei Alina; Chipul învățătoarei văzut prin ochi de copil – clasa IB, prof. Stanciu img_20161005_105854Alina; Scrisoare pentru dascălul meu – clasa a III-a A,prof. Moscaliuc Veronica; Carte, călător printre milenii – clasa a V-a C prof. Rogoz Elena; Profesor pentru o ora – joc de rol, Profesorul ideal (chestionar) – clasa a VI-a B prof. Țuca Claudia.

Liceul Tehnologic „Liviu Suhar” Iacobeni a desfășurat proiectul „5 octombrie – Ziua educației” care a avut scopul de a promova valoriliacobenie educației. S-au realizat pliante, picturi, desene, colaje, s-au realizat compuneri tematice si momente cultural artistice.Activitățile au făcut posibil s
ă „crească” un „Copac al educației” care a cuprins amprente și conturul mâinilor cu mesaje tematice. Proiectul a fost coordonat de  prof. Viorica Covaliu.

„Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.” (Nelson Mandela) – a fost motto-ul activităților din Iacobeni

Această prezentare necesită JavaScript.

Școala Gimnazială Găinești a implicat elevii în activități variate: „Școala ideală”, „Chipul dascalului meu”dar și părinții -„De Ziua Educatiei, si cu parintii„! fiind provocați să identifice împreună soluții pentru o comunicare mai bună și diminuarea agresivității în mediul școlar. Activitățile au fost coordonate de Sava Alina Nicoleta.

La Școala Poiana Stampei, ziua educației a fost marcată de o masă rotundă, în cadrul căreia s-a dezbătut tematica ,,Școala Poiana Stampei-trecut, prezent și viitor„. Invitatul special al evenimentului a fost doamna profesoară Paraschiva Abutnăriței, autoarea ,,Monografiei comunei Poiana Stampei„. Evenimentul a fost coordonat de prof. Dorina Paicu.

Tatiana Vîntur – I.Ș.J. Suceava

Reclame

2 răspunsuri »

  1. Activitati interesante au avut loc si la scolile de pe raza comunei Malini. Acestea s-au derulat dupa un program stabilit in comun acord cu invatatorii si profesorii diriginti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s