Repere ecologice

Standard

Cea mai mare activitate de voluntariat din România- Campania de curăţenie naţională Let s do it Romania, s-a desfășurat pe 24 septembrie 2016, la care au  participat reprezentanţi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 4, Vatra Dornei- ce se va înscrie pe lista Eco-Şcolilor în acest an şcolar şi elevi ai Liceului Teoretic ,,Ion Luca” Vatra Dornei (cu experienţă de 10 ani în programul mondial amintit)- cea mai mare parte a acestora fiind şi membri ai Asociaţiei Vatra Dornei Tineret (V.D.T.).

igienizare-2016-runc-grupParticipanţii au primit informaţii privind normele de siguranţă ce trebuie respectate în  activităţile de voluntariat, primind din partea Primăriei Municipiului- apă, hrană, saci şi mănuşi, logistică necesară pentru reuşita activităţii de igienizare ,,Let’s Do It, România! 2016”.

igienizare-2016-clasa-a-v-a-a-foto-2Zonele igienizate de aceştia au fost Dealul Runc şi albia râului Dorna, prezenţi alături de elevi şi profesori, fiind şi domnii- Primar, Viceprimar, Managerul Primăriei şi un reprezentant al Departamentului de Mediu din aceeaşi instituţie. Ca de fiecare dată, la activitate a participat şi un reprezentant al TV Orion Vatra Dornei, ce  informenază permanent comunitatea despre acţiunile desfăşurate în arealul Depresiunii Dornelor.

Această prezentare necesită JavaScript.

La nivel de oraş, cei 237 de voluntari, de diferite vârste şi categorii sociale, au  adunat un număr de 381 saci de deşeuri, fiind realizată  colectarea selectivă a deşeurilor din plastic, de tip pet.

Scopul activităţilor de voluntariat este acela de implicare în comunitate a elevilor, dar şi de socializare, activitatea fiind finalizată de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4, alături de parte din membrii V.D.T. prin jocuri în natură pe Platoul Dealului Runc, astfel încât hărnicia să fie completată de veselia şi bucuria specifică copilăriei şi adolescenţei.Acțiunea a fost coordonată de prof. Irinel Acatrinei.

În campania națională de curățenie „Let’s Do It România” 2016 a implicat 140 de elevi și 12 cadre didactice, voluntari ai Colegiului Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, au ecologizat silvic1Pădurea Runc și traseele turistice de pe Munții Rarău. Deșeuri colectate: 120 saci.

Acțiunea a fost coordonată de prof. Ana Latiș.

Tatiana Vîntur

ISJ Suceava

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s