Programul YRE

Standard

Programul internațional YRE este coordonat la nivel  internațional de FEE  (http://www.fee.global/), iar la nivel național de CCDG România, cu participarea a 77 000 de tineri jurnaliști, cu vârsta cuprinsă între 11-21 ani, din 29 de țări din întreaga lume: Canada, China, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda de Nord, Iordania, Israel, Italia, Kazakhstan, Letonia, Macedonia, Malta, Mexic, Muntenegru, Maroc, Olanda, Noua Zeelandă, Portugalia, România, Scoţia (UK), Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia şi Ţara Galilor (UK).

Noul Regulament al programului internațional YRE (Young Reporters for the Environment) este prezentat în documentul: yre-competition-2016-17_lb-romana și pe site-ul CCDG România: http://www.ccdg.ro/programe/yre

 Înscrierile pentru Programul Young Reporters for the Environment (YRE)  2017 se fac prin trimiterea la CCDG, pe e-mail, a materialului pe care doriți să-l înscrieți în concurs, însoțit de fișa de înscriere.

Fișele de înscriere se regăsesc pe site-ul CCDG (www.ccdg.ro) Sunteți considerați înscriși  numai după publicarea materialelor jurnalistice.

Paşii de urmat pentru realizarea materialelor jurnalistice:

  1. Formarea echipei de lucru: elevi-profesor; în echipă nu pot fi mai mult de 3 elevi; nu se admite ca doi profesori să coordoneze o singură grupa de elevi (1,2 sau 3 elevi); un profesor poate coordona mai multe grupe de elevi;
  2. Identificarea problemei de mediu pe care doriţi să o luaţi ȋn discuţie;
  3. Documentarea:

– pe site-ul http://www.yre.global/ – despre modul în care se realizează în mod direct un material jurnalistic ( http://www.yre.global/our-reso urces/ );

– pe teren și la autorități despre problema pe care doriți să o abordați.

  1. Găsirea şi propunerea unor soluţii pentru rezolvarea problemei locale de mediu identificate;
  2. Realizarea materialului jurnalistic (articol, fotografie/colaj, video); recomandare: un articol nu ar trebui semnat de mai mult de 2 autori; o fotografie ar trebui semnată de un singur autor; un material video poate fi semnat și de 3 autori.

Materialul poate fi scris în limba română, dar, dacă doriți ca el să fie jurizat și să participe la concursul internațional, trebuie să fie trimis în limba engleză.

  1. Diseminarea materialului jurnalistic: prin intermediul a trei canale media (de exemplu: ziarul / revista / site-ul sau radio-ul şcolii, ziarul sau televiziunea locală, social media, expoziţii locale şi judeţene, festivaluri de film, alte evenimente locale).
  2. Trimiterea acestuia pe e-mail (ccdgro@gmail.com), însoțit de fișa corespunzătoare de înscriere; materialul va fi trimis de către profesorul coordonator.

– Formatul pentru articole: document word.

– Pozele se atașază, iar descrierea și titlul vor fi puse în document word.

– In cazul materialelor video, acestea vor fi postate pe youtube și va fi trimis doar link-ul.

– Materialele vor fi publicate pe site-ul CCDG dacă îndeplinesc condițiile impuse.

–  In luna aprilie 2017,  se va realiza jurizarea națională.

– În luna mai 2017 vor fi  postate materialele câștigătoare (locurile I, II, III ) pe site-ul internațional http://www.yre.global

–  Juriul internațional va selecta câștigătorii la nivel internațional în luna iunie 2017.

Mult succes!

Echipa CCDG România

Coordonator regional – Tatiana Vîntur IȘJ Suceava

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s