Ecoul școlilor de vară – English is FUN-tastic!

Standard

LUNI, 18.07.2016

Iată-ne ajunși la cea de-a doua ediție a școlii de vară în limba engleză English is FUN-tastic! Aceasta se desfășoară în perioada 18.07-22.07.2016 la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

20 de elevi de la școli din județ au ales să petreacă 5 zile de vacanță împreună departe de calculator, telefoane mobile și televizor. Proiectul reunește participanți de la unități școlare semnatare ale unui protocol de colaborare în vederea desfășurării de activități cultural-educative; Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic nr. 1 Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia.

Un element de noutate îl reprezintă prezența voluntarilor care au sarcina de a desfășura activități cu participanții și de a coordona grupele în cazul unor jocuri de echipă. Este vorba despre elevii: Andreea Rață, Alexandra Groza, Ioana Scripcariu, Ana Botezan, Iulian Ochiană și Evelina Părpăuți.

În prima zi a școlii de vară participanții au stabilit împreună decalogul școlii de vară (reguli negocitate și convenite de comun acord care să asigure un climat propice desfășurării activitiăților propuse de  organizatori), au spart gheața cu ajutorul jocurilor (The Name Game, Drawing Faces) au cântat imnul școlii de vară (Lemon Tree by Fools’Garden) și au făcut activități pe baza acestuia.

MARȚI, 19.07.2016

Cea de-a doua zi a debutat cu… intonarea  imnului școlii de vară după care a urmat o activitate de energizare: Guess the leader (Ghicește liderul) în care participanții au avut parte de o porție de înviorare. Activitatea principală a zilei a fost The Treasure Hunt (Vânătoarea de comori) în care participanții împărțiți în trei echipe: Team Tomato, The Smurfs, The Shinigamis au avut la dispoziție o oră în care să ducă la îndeplinire 11 sarcini. După terminarea celor 60 de minute regulamentare, cele trei echipaje și-au prezentat achizițiile prin intermediul fotografiilor și al videoclipurilor realizate. În urma jurizării, câștigătorii au fost cei din echipa The Shinigamis. Ziua a contiunat cu alte activități de consolidare a grupului: Pass the ball! ( Dă mingea mai departe!),Stop and Walk! (Oprește-te și mergi!) etc. 

MIERCURI, 20.07.2016

Cea de-a treia zi a stat sub semnul energiei și al informațiilor. Voluntarii Alexandra și Evelina i-au antrenat pe participanți în activități de energizare: The Samurai (Samuraiul), Feet and Hands, (Picioare și mâini)  care au presupus atenție, coordonare și dinamism. Activitatea principală a zilei, Quiz on English Speaking Countries (Concurs despre țările vorbitoare de limbă engleză) a avut două părți: timp de 30 de minute participanții au urmărit o serie de prezentări (video) despre țările vorbitoare de limbă engleză,   în cea de-a doua parte aceștia au fost implicați într-o licitație în care și-au „licitat” cunoștințele acumulate în prima parte a activității. Echipa cu cei mai mulți „golzi” adunați în contul propriu este „The Smurfs”  însă toți participanții sunt câștigători deoarece în bagajul inițial de cunoștințe și-au adăugat informații noi.

JOI, 21.07.2016

Cea de-a patra zi a debutat cu o serie de activități de energizare coordonate de voluntarii Ana și Iulian: Hit them gently! (Lovește-i cu blândețe), The Impulse Game (Jocul Impuls). Este necesar a se menționa că pentru prima activitate pe post de instrument de „articulare” s-a folosit un sul de hârtie. Punctul culminant al zilei a fost The Cooking Contest (Concursul de gătit). Participanții și-au prezentat (în fața juriului format din profesori și voluntari dar și în prezența celorlalți colegi) produsele (gătite acasă) precum și procesul tehnologic de realizare a acestora prin intermediul fotografiilor, al videoclipurilor și al prezentărilor orale. Principalii „actori” ai acestora au fost participanții-concurenți. Aceștia au avut de gătit cu unul dintre ingredientele:  ciocolată, legume și fructe. Distribuirea ingredientului principal s-a făcut prin tragere la sorț cu o zi înaintea concursului de gătit. În urma jurizării pe baza criteriilor: calitatea prezentării  video și în limba engleză, „plating” și gust, s-a stabilit podiumul; iar marele premiu Master Chef Summer School English is FUN- tastic a fost obținut de Andreea  Andriciuc. Produsele au fost savurate de toți cei prezenți care au ajuns la concluzia că mâncarea a fost FUN-tastică! Ziua s-a încheiat cu oferirea diplomelor pentru participanți, voluntari și profesorii organizatori și coordonatori ai Școlii de Vară English is FUN-tastic!-ediția a doua.

VINERI, 22.07.2016

Ultima zi a școlii de vară în limba engleză English is FUN-tastic! se poate rezuma printr-un singur  cuvint: excursie. La Mănăstirea Agapia am fost fascinați de realismul picturilor lui Nicolae Grigorescu și de pitorescul casei în care a locuit Alexandru Vlahuță. Odată ajunși la Rezervația de zimbri de la Vânători Neamț ne-am împrietenit cu Bison bonasus (zimbrul) coborât parcă de pe stema Moldovei, dar l-am regăsit și pe Bambi din desenul animat produs de Walt Disney. Cetatea Neamțului ne-a vorbit prin zidurile și artefactele adăpostite de ele de  realități medievale din lunga istorie de luptă împotriva Imperiului Otoman. În drumul nostru am avut ocazia să-i cunoaștem pe domnul Pogany care ne-a încântat cu afecțiunea pe care ne-a arătat-o, pe Monkey Man (Omul Maimuță) care a sfidat legea gravitației, pe Portretistul ad-hoc ce ne-a fascinat cu poveștile lui pictate și pe inegalabilul … Daniel care a furnizat o sursă inepuizabilă de  bunădispoziție. Toți cei care vor să le cunoască poveștile și să intre în echipa English is FUN-tastic! sunt așteptați la cea de-a treia ediție, din 2017, a școlii de vară în limba engleză English is FUN-tastic!

Pentru jurnalul școlii de vară în limba engleză English is FUN-tastic! a consemnat Alina Crețu

Articolul: https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2016-07-26/Scoala-de-vara-in-limba-engleza-English-is-FUN-tastic

Tatiana Vîntur – IȘJ Suceava

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s