Tinerii comunității, comunitatea tinerilor

Standard

În cadrul proiectului „Tinerii comunității, comunitatea tinerilor” s-a desfășurat  în perioada 18-20 iunie 2016, la Vatra Dornei, Conferința națională „Împreună pentru TINEri și comunitate”,  fiind inițiat de I.Ș.J. Suceava – Consiliul Județean al Elevilor Suceava în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Suceava, Consiliul Județean Suceava, Liceul Teoretic „I.Luca” Vatra Dornei.

afis CJProiectul a avut scopul de a implica tinerii în viața comunității promovând activitățile specifice desfășurate în cadrul Consiliilor Școlare ale Elevilor din țară.

Au participat reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor, Horia Oniță-președintele CNE, delegați ai Consiliilor Județene ale Elevilor din țară, facilitatori ai consiliilor școlare ale elevilor: Emil Lazăr, Alina Crețu, Mara Perța Sofrona și inspector școlar pentru educație permanentă Tatiana Vîntur.

Atelierele desfășurate au prilejuit o mai bună cunoaștere a participanților, o „licitație” pentru reperele istorice ale forului național al elevilor – o activitate interactivă care au adus DSC04627în atenția participanților etape relevante din cei 10 ani de activitate a CNE. Au fost explicate modalități de promovare a inițiativelor elevilor la nivelul comunității, a unor interese individuale, de grup sau ale unei organizaţii prin influenţarea politicilor publice, a instituţiilor guvernamentale sau a legiuitorului prin „lobby” și „advocacy”.

DSC04658Horia Oniță a precizat că „Statutul elevului se află în dezbatere publică și reprezintă un cod al drepturilor și obligaților elevului așa cum prevede Legea educației, necesar sistemului românesc de învățământ”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Mulțumim voluntarilor din C.Ș.E. al Liceului Teoretic „I.Luca” V. Dornei, coordonați de prof. Corina Atofanei pentru implicarea în organizarea evenimentului și  sprijinul acordat participanților la eveniment.

Inspector școlar,

Tatiana Vîntur

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s